Ingrijirea bolnavilor cu AVC hemoragic

Trimisa la data: 2009-02-20
Materia: Medicina
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: feli
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu AVC hemoragic
Encefalul este partea sistemului nervos central care se afla adapostita in cutia craniana.Structura encefalului: encefalul s-a dezvoltat din cinci vezicule cerebrale:Encefalul poate fi impartit in trei regiuni distincte: trunchiul cerebral, cerebelul si creierul propriu-zis.

Trunchiul cerebral este regiunea orientata axial, in prelungirea maduvei spinarii, care se afla in compartimentul inferior al cutiei craniene. El este alcatuit din: bulb rahidian, puntea lui Varolio, pedunculii cerebrali si tuberculii cvadrigemeni. Cerebelul sau creierul mic este formatiunea care se gaseste intre trunchiul cerebral si creierul propriu-zis.

Creierul propriu-zis este regiunea suprapusa trunchiului cerebral si cerebelului, situata in compartimentul superior al cutiei craniene; el este alcatuit din: diencefal si emisferele cerebrale. Hemoragia cerebrala se caracterizeaza printr-o revarsare difuza de sange in interiorul parenchimului cerebral cu dilacerarea acestuia, avand ca mecanisme fie o ruptura a peretelui vascular, fie eritrodiapedeza.

Invelisurile creierului(meningele cranian):
Invelisurile creierului sau meningele cranian sunt: dura mater, arahnoida si pia mater care continua, la acest nivel, invelisurile maduvei acoperind encefalul.

Dura mater craniana:
Se afla in raport cu peretii cutiei craniene,de ale caror oase adera,alcatuind un fel de periost al acestora(periostul intern). In grosimea durei mater se afla artera meningiana, care hraneste atat tesutul ei fibros, cat si oaselor cutiei craniene, in locurile de aderenta cu acestea. O particularitate a durei mater craniene sunt spatiile venoase numite sinusuri, pline cu sange venos. Acest sange provine de la creier, urechi si ochi, de unde este condus spre vena jugulara interna

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu AVC hemoragic

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu AVC hemoragic
Cuprins

I. Anatomie...................................................3

II. Fiziologia scoartei cerebrale............................13

III. Accident vascular cerebral..............................27

Anatomie patologica..........................................27
Studii epidemiologice........................................33
Etiologie....................................................33
Particularitati anatomice ale vascularizatiei cerebrale...........37
Investigatii paraclinice.....................................37
Tablou clinic................................................40
Evolutie si pronostic........................................44
Edem cerebral acut...........................................44
Tratamentul edemului cerebral acut...........................45

IV. Caz I....................................................48

V. Caz II....................................................58

VI. CAZ III..................................................68

Bibliografie.................................................83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavilor cu AVC hemoragic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.