Ingrijirea bolnavilor cu accidente cerebrale

Trimisa la data: 2010-07-26
Materia: Medicina
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tatiana_S
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu accidente cerebrale
La examenul clinic se constata prin examenul neurologic ca si prin examenul pe aparate si sisteme, semnele obiective de aparitie a hemoragiei cerebrale.Marea hemoragie cerebrala nu ridica dificultati mari de diagnostic, ictusul survenind, in general la barbatii activi, hipertensivi, in plina zi, fara simptome premonitorii, cu instalarea unei stari de coma profunda insotita de mari fenomene vegetative si redoare de ceafa.Pentru diagnostic sunt de luat in considerare 6 elemente clinice, si anume: - hipertensiunea arteriala; - debut brusc si profunzimea comei; -dezvoltarea in cateva secunde sau minute a hemiplegiei si a altor semne focale; - instalarea ictusului .

in conditii, de "sress" psihic sau efort fizic; -violenta durere de cap in momentul apoplectic, depistabila daca pierderea de cunostinta nu este fulgeratoare si - LCR xantociomic sau mediu sanguinolent.In cazul formelor acute si subacute, indoielile asupra diagnosticului pot persista cateva zile, fiind necesare o serie de examene paraclinice.Punctia lombara pune: in evidenta a in LCR sau unui lichid cefalo-rahidian rozat sau xantocrom. In ceea ce priveste oportunitatea efectuarii punctiei aceasta este un subiect de disputa pentru ca extragerea LCR poate declansa fenomenul de angajare in cazul exitentei unui edem cerebral important sau poate sa declanseze o noua sangerare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu accidente cerebrale

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu accidente cerebrale
Cuprins

Capitolul I. Introducerea si istoricul................................3

Capitolul II. Date din literatura..................................4
A. Definitie si clasificarea accidentelor vasculare cerebrale...............................................4
B. Notiuni de anatomie si fiziologie a sistemului nervos central.............................................5
C. Epidemiologia accidentelor vasculare cerebrale.....................12
D. Etiopatologia acceidentelor vasculare cerebrale....................13
E. Aspecte de natomie patologica in accidentele vasculare cerebrale.............................................16
F. Tabloul clinic si formele clinice de boala.......................18
G. Diagnosticul pozitiv si diferential al accidentelor vasculare cerebrale..........................................................24
H. Evolutia, complicatiile si prognosticul acceidentelor vasculare cerebrale...........................................30

Capitolul III. Tratamentul si profilxia accidentului vascular cerebral...................................................32

Capitolul IV. Planurile de ingrijire ale cazurilor studiate.................................................37

Capitolul V. Concluzii..........................................62

Bibliografie................................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavilor cu accidente cerebrale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.