Ingrijirea bolnavilor cu ciroza hepatica

Trimisa la data: 2010-05-02
Materia: Medicina
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_Ma
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu ciroza hepatica
Ciroza compensata se caracterizeaza prin functionalitate "normala" (parenchim/mezenchim), cu mentinerea fibrozei in aceeasi proportie si raspandire fara elemente celulare sau vreun raspuns umoral-imunologic accentuat.Manifestarile nespecifice sunt : astenie, fatigabilitate, disconfort abdominal, scaderea potentei sexuale, iar la femei aparitia inexplicabila a amenoreei, a unor gingivoragii si epistaxis.La examenul obiectiv se constata hepatomegalia de consistenta ferma, marginea inferioara a ficatului ascutita, splenomegalie moderata.Mai rar sunt prezente stelutele vasculare si emfizemul pulmonar.

2.Ciroza decompensata poate fi vasculara sau parenchimatoasa.
a) Decompensarea vasculara se manifesta prin instalarea ascitei, accentuarea splenomegaliei si a circulatiei portale (varice esofagiene si gastrice).Cresterea brutala a tensiunii portale poate declansa o hemoragie digestiva superioara prin ruperea unei varice esofagiene sau gastrice, consecinta circulatiei anastomotice.Decompensarea parenchimatoasa evidentiaza deficitul celular hepatic, iar simptomele principale care apar sunt: icterul, edemele si ascita, hemoragii difuze, encefalopatia portala si coma hepatica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu ciroza hepatica

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu ciroza hepatica
Cuprins

Capitolul I. Introducere.................................3

Capitolul II. Scopul si motivatia lucrarii.........................6

Capitolul III. Date stintifice despre ciroza
hepatica..............................................7

Capitolul IV. Rolul asistentei medicale..............................29

Capitolul V. Metode si mijloace de lucru............................31

Capitolul VI. Studiu de caz.......................................32

Capitolul VII. Concluzii.......................................55

Bibliografie...................................................56Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavilor cu ciroza hepatica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.