Ingrijirea bolnavilor cu gastrita acuta

Trimisa la data: 2010-07-27
Materia: Medicina
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_G
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu gastrita acuta
Stomacul este vascularizat de ramurile trunchiului celiac. Astfel artera stanga si artera gastrica dreapta se anastomozeaza de-a lungul micii curburi a stomacului; artera gastroepiplonica dreapta se anastomozeaza cu artera gastroepiplonica stanga de-a lungul marii curburi; arterele gastrice scurte, ramuri din artera ramuri din artera splenica, vascularizeaza fundul si fetele stomacului.

Ramurile tuturor acestor artere se anastomozeaza si formeaza trei retele: reteaua saroasa, reteaua musculara si reteaua submucoasa. Din capilarele acestor retele se formeaza venele, care alcatuiesc un plex in submucoasa si un al doilea plex in subseroasa si apoi formeaza venele stomacului: vena coronara a stomacului, venele gastroepiplonice (dreapta si stanga), toate aceste vene se varsa in vena porta si ramurile ei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu gastrita acuta

Cuprins

Motivatia lucrarii...........3

Notiuni de anatomie a aparatului digestiv.........4
Notiuni de fiziologie a aparatului digestiv.......7

Partea practica...........21
Cazul nr. 1.- Culegerea datelor.........22

Cazul nr. 2.- Culegerea datelor.........28

Cazul nr. 3.- Culegerea datelor.........35

Bibliografie..........48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavilor cu gastrita acuta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.