Ingrijirea bolnavilor cu glomerula nefrita acuta

Trimisa la data: 2010-09-01
Materia: Medicina
Pagini: 24
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Octavian_T
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu glomerula nefrita acuta
Sindromul cerebral nu apare in mod obisnuit. In GNA cu HTA severa aparitia sa se datoreste vasospasmului cerebral cu onorexie tranzitorie sau retentiei de Na+ si apa. Uneori apare si edemul cerebral, insotit de fenomene de compresiune cerebrala.Manifestarile clinice ale edemului cerebral constau in: ameteli, "muste volante", scotoame, uneori amauroza, cefalee sau varsaturi. In cazul in care se adauga semnele de compresiune cerebrala, bradicardia este mai marcata, apare staza papilara, cefalea se accentueaza si pot apare tulburari psihice. Presiunea LCR este crescuta. Modifficarile EEG sunt discrete si de tip difuz.

Sindromul convulsiv (eclampsia) se manifesta prin semne premonitorii (agitatie, neliniste, scotoame, amauroza, bradicardie accentuata, exagerarea reflexelor osteo-tendinoase, dilatarea pupilelor) si apoi prin semne convulsive (crampe sau convulsii epileptiforme). Rareori se instaleaza o stare de somnolenta, coma sau intervine decesul.Explorarea functionala renala.Deficitul functiei renale este caracteristic, chiar daca azotemia este normala si este in general reversibil.Filtrarea glomerulara (F.G.) este mult diminuata, ajungand la un C. cr. de 20-80 ml/min. valorile cele mai scazute ale F.G. se constata in saptamana a 3-a si a 4-a de evolutie. F.G. poate fi normala in formele usoare sau fruste.Functiile tubulare sunt de asemenea afectate, dar intr-un grad mult mai redus decat scaderea F.G.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu glomerula nefrita acuta

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu glomerula nefrita acuta
Cuprins

Capitolul I. Notiuni de anatomie si fiziologie a aparatului urinar.............4

Capitolul II. Notiuni generale despre afectiune..................11
Factori favorizanti....................................12
Anatomie patologica.......................................12
Tablou clinic.......................................13
Diagnostic pozitiv si diferential...................................13
Explorari paraclinice....................................14
Complicatii ale GNAD..............................................14
Evolutie...................................................16
Pronostic...................................17
Tratament.............................................17
Profilaxia.........................................19

Scopul lucrarii............................22

Bibliografie.........................24

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavilor cu glomerula nefrita acuta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.