Ingrijirea bolnavilor cu hepatita virala A

Trimisa la data: 2009-06-14
Materia: Medicina
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Zinel_H
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu hepatita virala A
In cazul operatiilor chirurgicale laparoscopice se vor introduce prin alte trei trocare plasate in puncte diferite, instrumente speciale, unele cuplate la curentul electric prin intermediul carora se vor efectua diferite acte chirurgicale (extragerea vezicii biliare, indepartarea apendicelui, prelevarea de fragmente -punctia biopsica hepatica).
Toate caile de acces sunt etanse, deoarece pierderea necontrolata a gazului din peritoneu face imposibila continuarea interventiei.

Laparoscopul are forma tubulara si este prevazut cu un sistem optic si o sursa de lumina rece (nu arde viscerele) si se introduce in cavitatea peritoneala prin trocar ce are la extremitatea proximala un ventil ce opreste iesirea aerului din cavitatea peritoneala;mandrinul stilet depasind lungimea tubului cu 1 cm, cu varful ascutit cu doua sau trei taisuri, are rolul de a asigura patrunderea trocarului in cavitatea peritoneala. Laparoscopul este prevazut si cu un sistem de fibre optice ce asigura legatura cu monitorul; un sistem de iluminat si un sistem de spalare a lentilei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu hepatita virala A

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavilor cu hepatita virala A
Cuprins

Capitolul I. Notiuni de anatomie si fiziologie a ficatului...........3

Capitolul II. Prezentarea bolii......................5

Capitolul III. Prezentarea bolnavilor.........................16

Capitolul IV. Educatie pentru sanatate.........................34

Capitolul V. Ingrijirea bolnavilor cu hepatita virala A la domiciliu..............36

Capitolul VI. Bibliografie.....................39

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavilor cu hepatita virala A". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.