Ingrijirea bolnavului cu emfizem pulmonar

Trimisa la data: 2012-09-20
Materia: Medicina
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: baciu_alexandru
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu emfizem pulmonar
LARINGELE,este situat in partea anterioara a gatului,sub osul hioid,deasupra traheii,proeminand sub piele. Are un schelet cartilaginos,format din trei cartilaje neperechi (cartilajul tiroid,cricoid,epiglotic) si trei perechi (cartilajele aritonoide,corniculare si cuneiforme) unite intre ele prin ligamente sau articulatii.La in-terior este captusit de o mucoasa care determina in cavitatea laringelui,patru plici numite corzi vocale,doua superioare si doua inferioare.TRAHEEA este un conduct fibro cartilaginos,intins de la marginea anterioara a laringelui pana la bifurcarea ei in cele doua bronhii principale. Este situata anterior de esofag.

Are doua segmente;cervical si toracal. Inelele bifrocartilaginoase sunt incomplete posterior,unde se afla o membrana musculabifroelastica care permite dilatarea esofagului si inaintarea bolului alimentar in timpul deglutitiei. La exterior se afla tesut conjunctiv,iar la interior mucoasa traheala,formata dintr-un epiteliu pseudostratificat cilindric ciliat,avand si celule care secreta mucus.BRONHIILE PRINCIPALE.Sunt doua conducte fibrocartilaginoase,rezulta te din bifurcarea traheii la locul de bifurcare,in interiorul traheii se afla pintenele traheeal.Bronhiile principale ajung la lobul pulmonar prin care patrund in plaman ,ramnificandu-se se si formand astfel arborele bronsic. Structura bronhiilor este aceiasi cu a traheei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu emfizem pulmonar

Cuprins

Capitolul I. Anatomia si fiziologia aparatului respirator..............................................3

Capitolul II. Notiuni teoretice despre boala: Emfizemul pulmonar...............................................9
-Definitie................................................9
-Etiopatogenia...................................................10
-Simptomatologia...................................................13
-Diagnostic..................................................14
-Evolutie si complicatii........................................15
-Prognostic...............................................16
-Tratament................................................16
-Profilaxia..........................................17

Capitolul III. Ingrijirea bolnavului cu emfizem pulmonar...............................................19
-Caz I..............................................19
-Caz II..............................................21
-Caz III..............................................23

Capitolul IV. Fise tehnice....................................25

Capitolul V. Bibliografie..................................80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavului cu emfizem pulmonar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.