Ingrijirea bolnavului cu faringita

Trimisa la data: 2014-03-07
Materia: Medicina
Pagini: 30
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nicusor
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu faringita
Etajul superior, denumit rinofaringe, nazofaringe, epifaringe sau cavum, prezinta pe peretele anterior orificiile coanale, pe unde comunica cu fosele nazale. Pe peretii laterali se gasesc orificiile faringiene ale trompelor lui Eustachio, de forma triunghiulara, iar inapoia lor, doua fosete profunde ce poarta numele de fosetele lui Rosenmuller. La unirea peretelui superior cu cel posterior se afla amigdala faringiana a lui Luschka, care se atrofiaza la puberAZtate. Mucoasa care captuseste rinofaringele este de tip respirator, cilindric-ciliAZata, cu glande mucoase.

B) Etajul mijlociu, denumit bucofaringe, orofaringe sau mezofaringe, comunica anterior cu cavitatea bucala prin istmul bucofaringian. Acesta este delimitat de lueta, valul palatin, stalpii amigdalieni anteriori si limba. Pe peretele lateral al bucofaringelui se gaseste loja amigdalei palatine, loja care are o forma triunghiulara si este delimitata de cei doi stalpi amigdalieni (anterior si posterior) si de catre limba. Loja este ocupata de amigdala palatina, care se vede ca o proeminenta hemi-ovoida, cu suprafata presarata de 18-20 de mici depresiuni, unde se deschid criptele amigdaliene. Criptele sunt canale sapate in tesutul limfatic al amigdalei. In loja sa, amigdala este acoperita de o capsula, iar intre aceasta si musculatura exista un strat de tesut lax, care se poate infecta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu faringita

Cuprins

Capitolul I. Argument..................................3

Capitolul II. Ingrijirea bolnavului cu angina pectorala..................................4
Obiectiv 1 Notiuni generale de anatomie si fiziologie ale faringelui..................................5
Obiectiv 2 Prezentarea generala a faringitei..................................7
Obiectiv 3 Rolul autonom si delegat al asistentului medical in ingrijirea bolnavului cu faringita....................................10
Obiectiv 4 Procesul de ingrijire al unui pacient cu angina pectorala dupa modelul conceptual al Virginiei Henderson...................................................19
Obiectiv 5 Educatia pentru sanatate la un pacient cu faringita..................................25

Capitolul III. Bibliografie...........................27

Capitolul IV. Anexe..........................................28

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavului cu faringita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.