Ingrijirea bolnavului cu insuficienta renala

Trimisa la data: 2009-07-09
Materia: Medicina
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_I
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu insuficienta renala
Se efectueaza cu ajutorul Clearence-urilor renale. Este volumul de plasma [in ml] depurat de o substanta in unitatea de timp [1 minut].
Se calculeaza dupa formula: OUxV/P U= concentratie urinara [mg/ml]; V= volumul urinar [ml/minut]; P= concentratie plasmatica a substantei [mg/ml],III. Fluxul plasmatic renal Este volumul de plasma care perfuzeaza cei doi rinichi in decurs de 1 minut. Se determina cu ajutorul Clearence-ului, acidului paraminohipuric [P.A.H.] care este eliminat integral de catre glomeruli si tubi la o singura trecere prin rinichi.

Clearence-ul P.A.H. se efectueaza prin perfuzarea P.A.H. in mod continuu. Determinarea concentratiei se face fotometric si are V.N.=500-700 ml/minut. determinarea R.A.- se recolteaza l0ml sange pe 50 mg oxalat de potasiu, eprubeta va fi foarte bine inchisa pentru a evita degajarea bioxidului de carbon dizolvat in plasma .V.N.=53-75 voi. CO2/100ml sange sau 27 mEq/1. Scaderea sub 50% arata o stare de acidoza, cresterea peste 75% vol.% reprezinta alcaloza. Ph-ul si R. A. [rezerva alcalina] se determina mai exact la aparatul Astup. in acest aparat se recolteaza sange capilar in conditii de anaerobioza, in tuburi heparinizate livrate odata cu aparatul.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu insuficienta renala

Cuprins

Capitolul I. Anatomia si fiziologia aparatului renal......................................4

Capitolul II. Notiuni generale despre insuficienta renala.......................................10
Semiologia aparatului renal.................................10

Capitolul III. Pregatirea pacientilor pentru explorari radiologicesi functionale ale aparatului renal....................................18

Capitolul IV. Ingrijirea pacientilor cu insuficienta renala.............................................34

Capitolul V. Plan de ingriire nursing..............................47

Capitolul VI. Concluzii.........................................73

Bibliografie...........................................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavului cu insuficienta renala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.