Ingrijirea bolnavului cu pancreatita acuta

Trimisa la data: 2009-05-08
Materia: Medicina
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paul_Ma
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu pancreatita acuta
Cavitatea bucala, faringele si esofagul formeaza portiunea ingestiva a tubului digestiv.In cavitatea bucala alimentele sunt triturate, lubrefiate de saliva si transportate in segmentele inferioare prin actul de deglutitie. Tot aici incepe procesul de digestie sub actiunea secretiilor glandelor salivare. Organele olfactive si gustative controleaza compozitia chimica a alimentelor, iar cercul limfatic Waldeier serveste la apararea antiinfectioasa.Portiunea digestiva este formata din stomac si intestinul subtire, unde alimentele sunt pregatite pentru absorbtie.

La nivelul intestinului subtire, in procesul de digestie intervine ficatul si pancreasul si un numar mic de glande din peretele intestinal.
Ultima portiune a tubului digestiv este cea ejectiva, formata din intestinul gros, unde resturile alimentare neabsorbite sunt condensate prin deshidratare, detoxifiate prin procesul de conjugare, transformate in fecale prin fermentatie, putrefactie si transportate si eliminate la nivelul rectului si anusului.Pancreasul este o glanda cu dubla secretie - externa si interna - anexata duodenului. Prin structura si aspectul exterior prezinta asemanari cu glandele salivare, motiv pentru care a mai fost numit si " glanda salivara abdominala".

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu pancreatita acuta

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu pancreatita acuta
Cuprins

Motto......................................................3

Istoric.........................................................3
Anatomie......................................................4
Aparatul digestiv - generalitati...................................4
Pancreasul.....................................................5
Pancreatita acuta................................................16
Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavului cu pancreatita acuta.......................................................32
Plan de ingrijire.................................................36

Concluzie.......................................................41

Bibliografie..................................................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavului cu pancreatita acuta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.