Ingrijirea bolnavului cu reflux gastroesofagian

Trimisa la data: 2012-09-20
Materia: Medicina
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: baciu_alexandru
Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu reflux gastroesofagian
Pirozisul, senzatie de arsura localizata retrosternal inferior si uneori iradiind spre gat. Este provocat sau accentuat atunci cand pacientul se culca imediat dupa masa, se apleaca inainte (manevre de presiune intraabbominala). Alimentele care accentueaza pirizisul sunt: grasimile, cafeaua, ciocolata, ingestia de alcool, citrice, suc de rosii, produse mentolate. Regulcitatia acida se produce si/sau este accentuata in toate situatiile posturale care pro-duc pirozisul, fiind insa mai accentuata in decubit decubit dorsal in timpul noptii.

Atunci cand imcompententa sfincterului esofagian este foarte mare sau totala regulcita si alimente.Durerea retrosternala poate insoti pirozisul dar poate aparea si izolat in timpul ingestiei de alimente iritante (alcool, citrice, condimentat). Aceasta ultima situatie sugereaza posibilitatea unei esofagite peptice,a unei tulburari motorii supra adaugate sau a unei stenoze peptice.Sialoreea poate fi abundenta la unii pacienti si este declansata de reflexul esofagosalivar cand continutul gastric este reluat intra in contact cu mucoasa esofagiana.Simptomele faringiene, laringiene si respiratorii se datoreaza regulcitatiei a consinutului de acid refluat si a aspiratiei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea bolnavului cu reflux gastroesofagian

Cuprins

Capitolul I. Anatomia si fiziologia aparatului digestiv: Stomacul..................................3

Capitolul II. Notiuni teoretice despre boala:Boala de reflux gastroesofagian.............................................8
-Definitie................................8
-Etiopatogenia.....................................8
-Simptomatologia.............................................9
-Diagnostic.....................................10
-Evolutie si complicatii.....................................11
-Prognostic...........................................12
-Profilaxia..........................................12

Capitolul III. Ingrijirea bolnavului cu boala de reflux gastroesofagian...............................................14
-Caz I...........................................................14
-Caz II............................................................14
-Caz III............................................................18

Capitolul IV. Fise tehnice.............................................20

Capitolul V. Bibliografie..............................................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea bolnavului cu reflux gastroesofagian". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.