Ingrijirea pacientei in lehuza imediata

Trimisa la data: 2014-05-06
Materia: Medicina
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: angeloo_08
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientei in lehuza imediata
Organele interne sunt reprezentate prin ovare, trompele uterine, uter si vagin. Intre ele exista o stransa corelatie fiziologica. Ocupa cea mai mare parte a pelvisului (micul bazin), strabatand perineul pana la vulva.
1. Ovarele sunt asezate in micul bazin, de o parte si de alta a uterului si rectului sub bifurcatiile arterelor iliace comune. Ovarul are forma unei migdale, volumul variaza cu varsta (pubertate, adolescenta, senercenta) si cu starea fiziologica (preovulatie, ovulatie, sarcina).
Ovarul este format din cortex si o zona medulara centrala.

Prezinta doua extremitati: externa si interna, doua fete: externa si interna, doua margini: anterioara si posterioara. Ovarul este acoperit de un epiteliu ovarian sub care se gaseste tesutul propriu al ovarului in care se pot distinge substanta corticala si substanta medulara. Contine foliculi, iar forma initiala este foliculul primar. Este de remarcat ca numarul foliculilor primordiali este de apreciat la nou - nascute de 400.000 (ovocitul situat central inconjurat de un rand de celule epiteliale foliculare). Dar foliculii degenereaza astfel ca in timpul vietii genitale ajung la maturitate numai 300 - 400.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientei in lehuza imediata

Cuprins

Capitolul I. Notiuni teoretice...............................3
1.1 Anatomia si fiziologia organelor genitale feminine.3
Scurte date morfologice................................9
1.2 Definitia afectiunii................................9
1.3 Perioadele lehuziei................................9
1.4 Evolutie, simtomatologie:...............................9
1.5 Complicatii................................13
1.6 Pronostic................................17
1.7 Diagnostic clinic pozitiv................................17
1.8 Diagnostic clinic diferential................................17
1.9 Ingrijiri acordate bolnavei lehuze................................1
1.10 Profilaxia................................20

Capitolul II. Plan de ingrijire................................21
2.1 Definirea procesului de ingrijire si a componentelor sale................................21
2.2 Definirea nevoilor fundamentale................................22
2.3 Cazurile practice................................22

Capitolul III. Agenda medicala................................24

Bibliografie................................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea pacientei in lehuza imediata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.