Ingrijirea pacientelor cu iminenta de avort - studiu de caz

Trimisa la data: 2009-06-14
Materia: Medicina
Pagini: 109
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_B
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientelor cu iminenta de avort - studiu de caz
Organele genitale interne cuprind; vaginul, uterul, trompele uterine si ovarele, intre care exista o stransa corelatie fiziologica. Ele ocupa cea mai mare parte a pelvisului (micului bazin), strabatand perineul pana la vulva.Vaiginul este un organ musculo-membranos, care uneste organele genitale externe cu organele genitale interne, Cavitatea vaginala este virtuala.El este cilindric, turtit antero-posterior, impar si median. Se insereaza pe colul uterin. mai sus de orificiul extern al acestuia, formand in jurul colului fundurile de sac vaginale anterior, doua laterale si unul posterior, mai profund. Vaginul este oblic in jos si inainte.

Peretele sau anterior vin in raport cu uretra si vezica urinara, iar peretele posterior cu rectul si excavatia recto-uterina (Douglas).
In jos vaginul se termina la vulva de care este separat prin himen.
Ca structura, prezinta o mucoasa dublata de tesut conjunctiv si fibre musculare. Structura mucoasei se modifica sub influenta hormonala.
Vaginul are lungimea de aproximativ 3 cm la nou-nascuta, la pubertate 6 cm si 7-8 cm la adulta, grosimea fiind de 2,5 cm. Dimensiunile lui difera de la 4-14 cm.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientelor cu iminenta de avort - studiu de caz

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientelor cu iminenta de avort - studiu de caz
Cuprins

Sectiune sagitala mediana prin pelvis la femeie.............3

Capitolul I Anatomia si fiziologia organelor genitale feminine.......4
Organe genitale externe..............4
Organe genitale interne..............8
Glandele anexe.................13
Fiziologia genito-mamara............16

Capitolul II Hemoragiile din prima jumatate a sarcinii...........19
Generalitati...................19
Avortul spontan................20
Avortul provocat...............28
Sarcina ectopica...............32
Mola hidatiforma...............40

Capitolul III Cazuri clinice..........54

Capitolul IV Arta de a ingriji........107

Bibliografie..................109

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea pacientelor cu iminenta de avort - studiu de caz". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.