Ingrijirea pacientilor cu boli profesionale saturnismul

Trimisa la data: 2009-04-20
Materia: Medicina
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Petronela_Ma
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu boli profesionale saturnismul
Un episod interesant din viata lui Manet, legat de folosirea vopselelor de culoare rosie. Era in 1948. Eduard Manet, pleaca in calitate de elev pentru a deveni ofiter de marina, cu vasul Le Havre-et-Guadeloupe spre Bazilia. Vasul transporta printre alte marfuri, branzeturi de Olanda. Cu 12 zile inainte de a ajunge la Rio de Janeiro, vasul se dichiseste: maleoti il revopsesc. Capitanul Besson, mergand sa-si inspecteze incarcatura, observa ca brinzeturile de Olanda au inceput sa se strice, ca apa marii, care patrunsese pana acolo le decolorase coaja (care de obicei este rosie).

Fiindca esti pictor, ii spuse el lui Manet pe care il observase ca desena foarte mult, ia fa bine si invioreaza putin culoarea branzeturilor.
Manet se supune prompt. Inarmandu-se cu o pensula mare (in viata lui nu mai pusese mana pe penel), i se pare foarte distractiv sa le dea culoarea lor originala si se simte destul de satisfacut de cea ce numeste prima lui pictura. In ziua de 5 februarie, intr-o luni, dupa 60 de zile de navigatie neintrerupta, Le Havre-et-Guadaloupe isi arunca ancora in rada portului Rio. Branzeturile de Olanda abia descarcate, s-au vandut imediat. Locuitorii din Rio si mai ales sclacii, s-au infruptat cu atata pofta in cat au mancat si coaja.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu boli profesionale saturnismul

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu boli profesionale saturnismul
Cuprins

Capitolul I. Introducere..........................................3
1.1. Etiologie...............................................5
1.2. Caile de patrundere in organism.............................12
1.3. Eliminarea plumbului din organism...............................13
1.4. Circulatia plumbului in organism..............................13
1.5. Tabloul clinic...........................................17
1.6. Examene de laborator......................................22
1.7. Diagnostic..........................................24
1.8. Tratamentul intoxicatiei cronice cu plumb anorganic...............26

Capitolul II. Cazuri clinice.........................................30
Cazul 1..............................................45
Cazul 2..............................................50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea pacientilor cu boli profesionale saturnismul". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.