Ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat

Trimisa la data: 2012-12-02
Materia: Medicina
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: tanasemariana
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat
Diabetul zaharat - desi o boala mentionata cu peste 3000 de ani inaintea erei noastre, desi mult mai bine cunoscuta in ultimul timp datorita cercetarilor recente - ramane si astazi o maladie cu inca multe puncte obscure, atat din punct de vedere etiopatogenic si fiziopatologic, cat si terapeutic.Prevalenta si incidenta bolii s-au modificat: diabetul zaharat intalnit inainte de cel de-al doilea razboi mondial intr-un procent de 0,5 ajunge astazi la procente ce variaza intre 4 si 6 in intreaga lume. Peste 5% din populatia S.U.A. sufera de diabet. In tara noastra creste de la 0,2%, inainte de al doilea razboi mondial, la peste 3% media pe tara in anul 1977.

De asemenea, trebuie mentionat ca, desi odata cu descoperirea insulinei si a mijloacelor terapeutice orale si odata cu adancirea cunostintelor asupra modului de alimentare, evolutia bolii s-a ameliorat mult, totusi media de viata a diabeticului se situeaza inca sub cea a individului nediabetic. Complicatiile degenerative - micro- si macro- angiopatia diabetica - se intalnesc astazi la originea a peste 70% din cazurile de mortalitate a bolnavilor diabetici (fata de 0% inainte de 1921, data descoperirii insulinei), luand locul comei diabetice, care scade de la 80%, cat era inainte de era insulinica, la 0,5 - 1,5% in prezent.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat

Cuprins

Motivatie............5
Introducere.........6

Capitolul I Partea generala.............7
I.Notiuni de anatomie si fiziologie a pancreasului......7
1.1 Anatomia pancreasului endocrin..........7
1.2 Controlul neurologic al pancreasului endocrine.........9
1.3 Insulina............11
1.4 Efectele metabolice ale insulinei........11
1.5 Secretia de insulina...........12
1.6 Reglarea secretiei de insulina...........13
1.7 Structura proinsulinei si a C-peptidului.......15
1.8 Glucagonul..........15
1.9 Reglarea secretiei de glucagon........15

II.Diabetul zaharat..........16
1.1 Definitie..........16
1.2 Clasificarea diabetului zaharat..........16
1.3 Forme clinice de diabet zaharat..........17
1.4 Etiopatogenia diabetului zaharat.........20
1.5 Simptomatologia diabetului zaharat.......27
1.6 Semnele diabetului zaharat............29
1.7 Diagnosticul diabetului zaharat.......29
1.8 Evolutia stadiala a diabetului zaharat...........33
1.9 Complicatiile diabetului zaharat......33
1.10 Tratament...........39

Capitolul II Partea speciala............46
I.Evaluarea perceptiei si cunostintelor generale referitoare la aspectele generale si metodologia de evaluare si monitorizare a diabetului zaharat - studiu calitativ prin chestionar la un lot de pacienti cu diabet zaharat..........46
II.Descrierea rolulului asistentei medicale cu studii superioare
in procesul de ingrijire a pacientilor - model de buna practica.....68
III.Descrierea procesului de ingrijire a pacientului cu diabet
zaharat : descrierea si prezentarea a trei planuri de ingrijire personalizata............73

Concluzii...........83

Bibliografie........84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.