Ingrijirea pacientilor cu pancreatita

Trimisa la data: 2011-02-10
Materia: Medicina
Pagini: 36
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nutzu123
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu pancreatita
Pancreasul este o glanda digestiva de prim ordin. Secretia sa este declansata initial de sistemul nervos, apoi de umplerea stomacului si, in fine, de un mecanism hormonal cu punct de plecare duodenal. In ultima faza fragmentele proteice declanseaza eliberarea hormonilor de catre mucoasa duodenala, ce apoi influenteaza pancreasul prin intermediul circulatiei sangvine.

Este o glanda mixta, exo si endocrina, situate posterior de peritoneul parietal dorsal, fiind un organ secundar retroperitoneal ca si duodenul. Ca si acesta este impartit de radacina mezocolonului intr-o zona supramezocolica si una inframezocolica. Este un organ profound, solidar cu duodenul.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu pancreatita

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu pancreatita
Cuprins

Notiuni de etica si deontologie medicala.................2

Capitolul I Notiuni de anatomie si fiziologie a pancreasului...........3
Structura pancreasului...................4

Capitolul II Notiuni despre boala...............7
Pancreatita acuta catarala......................7
Pancreatita acuta hemoragica....................8
Pancreatita cronica......................14

Capitolul III Investigatii paraclinice si de laborator................18

Capitolul IV Ingrijirea pacientului cu pancreatita acuta..............22

Capitolul V Prezentarea cazurilor...............26

Capitolul VI Concluziile proiectului de diploma..............34

Capitolul VII Bibliografie..................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea pacientilor cu pancreatita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.