Ingrijirea pacientilor cu ulcer gastroduodenal

Trimisa la data: 2013-09-24
Materia: Medicina
Pagini: 123
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: andramarciana
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu ulcer gastroduodenal
Activitatea noastra, a asistentilor medicali este stiinta vietii si a mortii, este o intalnire dintre ,,o incredere'' si ,,o constiinta''. Cere vocatie, daruire, respect, sacrificii, empatie, profesionalism. Scopul final al pregatirii noastre este imbunatatirea calitatii vietii pacientilor nostri, evidenta fiind aplecarea spre latura umana a actului medical, principiul urmat fiind:,, noi vindecam oameni si nu boli''. Mi-am ales aceasta tema deoarece ulcerul gastric si cel duodenal continua sa fie o problema medicala majora.

El provoaca dureri puternice si tulburari digestive la aproximativ 20 % din oameni in anumite perioade ale vietii lor, iar in urma unor complicatii severe, de exemplu, hemoragia, pot constitui cauza unei morti premature. Nursa trebuie sa intre in pielea bolnavului si sa reprezinte dorinta de a trai pentru cel ce si-a pierdut speranta, sa mearga sau sa fie glasul pentru cel ce nu poate vorbi, sa fie sursa de hrana spirituala pentru cel care nu are posibilitatea sa se documenteze. Din planul de ingrijire al bolnavului dar si practicand meseria la patul bolnavului reiese faptul ca narsingul isi are radacinile in nevoile fundamentale ale individului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientilor cu ulcer gastroduodenal

Cuprins

Capitolul I. Notiuni de anatomie si fiziologie a aparatului digestiv......................................6

Capitolul II. Notiuni teoretice despre ulcerul gastro-duodenal..................................22
1. Frecventa.............................................25
2. Etiologie..........................................25
3. Manifestari clinice.....................................30
4. Semne clinice obiective.............................36
5. Evolutia.....................................37
6. Tipuri particulare de ulcer..................................39
7. Complicatii.........................................40
8. Tratament........................................53
9. Profilaxie.............................55

Capitolul III. Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavului cu ulcer gastro-duodenal..................................56
A. Pregatirea, asistarea si efectuarea probelor functionale ale tubului digestiv.......................................64
B. Pregatirea preoperatorie..............................75

Capitolul IV. Prezentarea de cazuri clinice..........................95

Concluzii...............................118

Bibliografie.........................................122

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea pacientilor cu ulcer gastroduodenal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.