Ingrijirea pacientului cu astm bronsic

Trimisa la data: 2013-11-03
Materia: Medicina
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: andreea_tanca
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientului cu astm bronsic
Sistemul respirator asigura patrunderea aerului in organism cu un continut optim de oxigen, necesar intretinerii vietii. Aerul inspirat ajunge prima data in caile respiratorii superioare, apoi in cavitatea bucala si nazala. Cavitatea nazala este captusita cu par moale si atat epiteliul cavitatii nazale cat si cel al cavitatii bucale este acoperit de mucoasa. Caile respiratorii se continua cu un organ scurt, activitatea laringelui, care se continua cu traheea. Aceasta se desparte in bronhiile principale intrand in plamani se ramifica in fiecare lob pulmonar in bronhii lobare.

La respiratie participa muschii intercostali si muschiul dintre cavitatea abdominala si torace, diafragma. Pentru ca aerul sa intre in plamani este necesar ca presiunea din ei sa fie mai mica decat cea de afara. La inspirare diafragma se contracta si muschii intercostali imping coastele in fata, mai sus marind capacitatea plamanilor, in urma presiunii mai mari, aerul umple spatiul disponibil din plamani. Inspiratia si expiratia sunt involuntare, controlate de un grup de celule nervoase, aflate in bulbul rahidian.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientului cu astm bronsic

Cuprins

Capitolul I. Anatomia si fiziologia aparatului respirator........................................4

Capitolul II. Patofiziologia astmului bronsic.............................................9

Capitolul III. Prezentarea caz A si plan de ingrijire...........................................13
Prezentare caz B si plan de ingrijire...........................................13
Prezentare caz C si plan de ingrijire...........................................29

Capitolul IV. Tehnici aplicate practice in planul de ingrijire.................................45
Tehnica recoltarii sputei............................................45
Oxigenoterapia......................................49
Injectia intravenoasa.....................................53
Tehnica recoltarii sangelui pentru examene de laborator...................57

Capitolul V. Educatia sanitara a pacientilor cu astm bronsic............................................62

Bibliografie..........................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea pacientului cu astm bronsic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.