Ingrijirea pacientului cu cistita

Trimisa la data: 2014-03-16
Materia: Medicina
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: tudor.ioana
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientului cu cistita
Cistita este o inflamatie a vezicii urinare, asociata sau nu cu inflamatia uretrei canalul prin care se elimina urina din vezica urinara in timpul mictiunii. Atunci cand este cauzata de o infectie bacteriana, cistita face parte din grupul infectiilor tractului urinar. Cistita poate deveni o problema grava de sanatate atunci cand infectia se extinde la rinichi. Cistita debuteaza in general atunci cand bacteriile ajung in tractul urinar prin uretra, canalul prin care se elimina urina din organism. De aici, bacteriile se fixeaza pe peretele vezicii si se multiplica.

Mai rar, bacteriile pot ajunge la vezica urinara avand ca sursa o infectie din alta regiune a corpului. Inflamatia poate fi produsa fie de o infectie bacteriana( 80% dintre cazuri sunt provocate de Escherichia coli, o bacterie care traieste si se dezvolta in stomac si intestine), fie este doar o inflamatie fara infectare bacteriana. Cauzele cistitei sunt multiple. Interesant este faptul ca nu numai femeile pot face cistita, dar si barbatii. Pot fi cauze locale, cum sunt adenomul de prostata si prostatita in cazul barbatiilor si infectiile vaginale sau intestinale in cazul femeilor. La acestea se mai adauga frigul si igiena genitala deficitara.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientului cu cistita

Cuprins

Argument.............................................4

Introducere.........................................5

Capitolul I. Anatomia si fiziologia aparatului renal.....................................7

Capitolul II. Cistita acuta........................13
2.1 Definitie, simptomatologie...........................13
2.2 Diagnostic, evolutie, tratament..............................15

Capitolul III. Studiu de cazuri.....................................20

Capitolul IV. Tehnici si metode folosite pentru diagnostic si tratament in cistita acuta........................................38

Concluzii.............................................43

Bibliografie..........................................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea pacientului cu cistita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.