Ingrijirea pacientului cu meningita meningococica

Trimisa la data: 2009-05-13
Materia: Medicina
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tiberiu_F
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientului cu meningita meningococica
In ordinea urgentei, se va incepe cat mai repede tratamentul etilogic. Luand in considerare sensibilitatea tulpinilor izolate la noi in tara se recomanda monoterapia parenterala cu Penicilina G. Administrarea se va face initial prin injectii intravenoase. Administrarea in perfuzie nu este recomandata avand in vedere faptul ca penetratia in LCR este direct proportionala cu concentratia maxima serica a antibioticului. Doza este de 8 - 12 milioane UI/zi la adult, respectiv 100000 UI/kg corp/zi la copil, fractionat in 4 administrari zilnice.

In zilele urmatoare se poate trece la administrarea alternativa intravenoasa si intramusculara sau numai intramusculara tot de 4 ori/zi. Durata tratamentului este de 7 zile, dar in cazurile cu complicatii sau cu sindrom encefalic persistent se poate prelungi pana la 10 zile. Nu se vor diminua dozele (desi din a doua sau a treia zi remisiunea clinica ar putea sugera acest lucru) deoarece scaderea inflamatiei locale va diminua oricum coeficientul de penetratie a antibioticului in LCR, astfel ca scaderea suplimentara a dozei risca sa scada nivelul de antibiotic in LCR sub valoarea CMI.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientului cu meningita meningococica

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientului cu meningita meningococica
Cuprins

Parte teoretica meningita - notiuni generale..........................3

Meningita meningococica........................................5
Definitie..................................................5
Etiologie..................................................5
Patogenie..................................................6
Epiddemiologie.................................................7
Simptomatologie.............................................8
Evolutie.......................................................11
Forme clinice...................................................12
Dignostic.................................................12
Complicatii...................................................15
Tratament.................................................15
Profilaxie.................................................18

Aplicatii practice.........................................20

Fise tehnice..................................................30

Bibliografie...................................41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea pacientului cu meningita meningococica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.