Ingrijirea plagilor in fractura deschisa

Trimisa la data: 2021-11-04
Materia: Medicina
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
CUPRINS

CAPITOLUL I. FRACTURILE .....Pag 4

Introducere

1.1. Fractura. Generalitati.Definitie. Simtomatologie.

1.2. Clasificarea fracturilor

1.3. Tipuri de fracturi

1.3.1.Definiti. Etiopatogenie. Simptomatologie. Diagnostic

1.3.2.Clasificarea fracturilor deschise

1.3.3. Evolutie, complicatii si prognostic

1.3.4. Proces de ingrijire. Tratament.


CAPITOLUL II. PLAGILE ..... Pag 12

2.1. Definitie

2.2. Clasificarea plagilor

2.3. Gradul de infectare al plagilor in fractura deschisa

2.4. Tratament

2.5.Recomandari si ingrijiri

PARTE SPECIALA .....Pag 20

Urmarirea unui numar de treizeci si unu bolnavi cu diagnostic de fractura deschisa

Introducere

Material si metoda
Rezultate

Ingrijiri si recomandari

Discutii..... Pag 37

Concluzii.... Pag 38

Bibliografie.... Pag 40


Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea plagilor in fractura deschisa

PARTEA GENERALA
CAPITOLUL I
FRACTURA DESCHISA

1.1 Definitie. Generalitati.Simtomatologie
Clasic, dupa dictionar si dupa marii autori, fractura este definita ca o discontinuitate a osului, care este produsa in urma unui traumatism cu importanta mica, dar care actioneaza asupra unui os fragil, care a suferit anterior (adiaca care are osteoporoza, ori are tumoare osoasa, sausufera de osteotita, etc.)[1]
De aceea, foarte important este sa se studieze toate cauzele, evenimentele care duc la producerea fracturi, in aparenta aceste cauze par banale, dar ele nefiind studiate duc astfel la cauzarea numeroaselor erori in evaluarea si in pronosticul si tratarea leziunii.
Dupa Radulescu, se va poate vorbi de fracturi ale oaselor sanatoase si de fracturi ale oaselor bolnave, impropriu numite si fracturi patologice.[6]
Pe scurt, fractura este caracterizata prin distrugerea continuitatii unei structuri osoase, care difera si variaza intre o linie fina de fisura si ruperea totala a osului.
Modul de aparitie al fracturilor poate fi direct, poate fi prin distrugerea osului, care se produce la locul de actiune al factorului traumatic sau poate fi produs indirect, atunci cand fractura apare la distanta de locul unde a avut loc factorul traumatic actioneaza asupra osului.
O definitie mai simpla a fracturii este cea prin care fractura nu este numai un simplu accident traumatic care are repercusiuni locale, ci este si un proces de patologic complex, prin care se antreneaza intreg organismul. Astfel, putem spune ca fractura este o boala generalizata, adica sunt acele dereglari posttraumatice generale, care sunt declansate mai ales prin intermediul S.N.[5]


1.2. Clasificarea fracturilor

O clasificarea a fracturilor se face dupa cum urmeaza sa va descriu pe scurt mai jos:
Fractura directa este acea fractura care se produce la nivelul la care actioneaza o forta care este reprezentata prin zdrobirea, compresiunea sau socul violent asupra osului. Acestea sunt fracturi apar prin producerea de accidente, si sunt asociate cu leziuni mai mult sau mai putin grave ale partilor moi.
Fractura indirecta este atunci cand se produce intr-un alt loc decat acolo unde a actionat agentul traumatic. Fracturile indirecte sunt cele mai numeroase si cele mai intalnite, dupa modul de aplicare al traumatismului, acestea se pot produce prin diferite tipuri anatomo-patologice de fracturi.
Fracturi incomplete sunt observate mai ales la copii si se prezintate sub mai multe forme.[1]

Principii de clasificare ale fracturilor :

• Fracturile sunt clasificate in functie de constitutia osului la care le intalnim. Astfel avem :
• fractura pe os sanatos
• fractura pe os patologic
• O alta clasificare a fracturilor poate fi facuta in functie de stabilitatea fracturii. Astfel intalnim urmatoarele tipuri de fracturi:
• fracturi ce nu se deplaseaza dupa imobilizare
• fracturi cu risc de deplasare ,dupa imobilizare
• Fracturile pot fi clasificate si in functie de afectarea invelisului cutanat in fracturi :
• fracturi deschise: - fracturile in care structura osoasa strapunge tesutul conjunctiv-epitelial.
• fracturi inchise: - osul nu strapunge invelisul exterior al corpului.
• Nu in ultimul raind avem o clasificare a fracturilor din punct de vedere anatomo-patologic. Astfel intalnim urmatoarele tipuri de fracturi:
• fracturi complete care privesc osul in totalitate
• fracturi incomplete: modifica partial structura osoasa.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea plagilor in fractura deschisa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.