Ingrijirea sugarului la domiciliu

Trimisa la data: 2010-08-10
Materia: Medicina
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: simplymika
Lucrare de licenta despre Ingrijirea sugarului la domiciliu
La nou-nascutul la termen, tesutul adipos subcutanat este slab reprezentat.La sugarul sanatos, eutrofic, dezvoltarea lui maxima se realizeaza in jurul varstei de 6 luni.

El se depoziteaza intr-o anumita ordine: fata; membrele superioare; membrele inferioare; torace anterior; posterior; abdomen.
Plica cutanata la nivelul abdomenului, la sugarul eutrofic este de 1,5-2 cm, iar pe coapse de 2,5-3 cm.

Tegumentele si tesutul adipos subcutanat, la sugarul eutrofic au consistenta ferma, elastica. Senzatia speciala, ferma, elastica pe care o da pensarea tegumentelor tesutului adipos este cunoscuta sub denumirea de turgor. Turgorul devine moale, flasc la distrofici.

Sistemul muscular este slab dezvoltat la nastere. Datorita dezvoltarii abundente a tesutului adipos subcutanat, la sugari si copiii mici dezvoltarea sistemului muscular se apreciaza cu dificultate.
Nou-nascutul prezinta o hipertonie fiziologica. Ea cedeaza dupa 1 ½ -2 luni, iar dupa 3 luni musculatura este normotona.Dupa 3-4 luni persistenta hipertoniei este considerata patologica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ingrijirea sugarului la domiciliu

Lucrare de licenta despre Ingrijirea sugarului la domiciliu
Cuprins

Argument..........................3

Capitolul I Ingrijirea sugarului...........................6
I.1. Particularitati morfo-functionale ale sugarului................6
1.2. Cresterea si dezvoltarea fizica, neuro-psiho-motorie, comportamentala, socio-afectiva a sugarului.................15
1.3. Alimentatia sugarului..................................23
1.4. Ingrijiri igienice acordate sugarului..................30
1.5. Calirea organismului-Vaccinarea sugarului..............33
1.6. Rolul jucariilor in dezvoltarea neuro-psihica..........34
1.7. Examenul de bilant al starii de sanatate a sugarului..........35
1.8. Educatia pentru sanatate, formarea deprinderilor igienice, comportamentale ale sugarului...............36
1.9. Masuri de securitate a muncii in domeniul sanitar.............38

Capitolul II Aplicatie practica............40

Capitolul III.............................50

Concluzii, Propuneri......................78

Anexe.....................................86
Bibliografie..............................100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ingrijirea sugarului la domiciliu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.