Initiere in tehnica deprinderii motrice - Saritura in lungime cu un pas si jumatate in aer

Trimisa la data: 2010-01-06
Materia: Educatie Fizica
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: menyhart
Lucrare de licenta despre Initiere in tehnica deprinderii motrice - Saritura in lungime cu un pas si jumatate in aer
Dinamismul ce caracterizează societatea în etapa actuală, demonstrează că este necesar ca institutorii şi profesorii să posede cunoştinţe şi capacităţi de adaptare rapidă la noile situaţii. Orice pedagog care se ocupă de formarea tinerei generaţii trebuie să dispună de o mare receptivitate la noutăţile care apar în domeniul învăţământului.

Obligaţia specialistului este să depună eforturi maxime pentru formarea la elevi a unui bagaj motric cât mai bogat. O altă latură de loc neglijabilă în pregătirea copiilor, este cea psihică. Deşi clasele nu au ore suplimentare de sport, la această vârstă poţi câştiga copilul pentru atletism, sau poţi să pierzi un viitor campion.

Activitatea de iniţiere în practicarea atletismului poate conduce la descoperirea unor talente care pot fi îndrumate la un antrenament special la şcolile cu program de sport. Voi încerca în această lucrare să acord o atenţie deosebită vârstei la care se face iniţierea în probele atletice. Pe baza unei pregătiri poliatletice, voi urmări în mod special iniţierea în proba de săritură în lungime cu 1 şi ½ paşi. Pentru obţinerea unor performanţe la nivelul cerinţelor actuale, selecţionarea elementelor cu calităţi deosebite pentru această activitate, reprezintă astăzi una din cele mai importante acţiuni care au menirea de a realiza acele valori capabile să reprezinte culorile ţării în marile competiţii internaţionale.

Dacă la vârsta iniţierii în atletism copiii au fost instruiţi corect, cu mijloace bine selectate, ei vor fi capabili ulterior să se specializeze mai uşor într-o probă atletică, oricât de complexă ar fi structura ei, iar creşterea performanţei se va realiza mai uşor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Initiere in tehnica deprinderii motrice - Saritura in lungime cu un pas si jumatate in aer

Lucrare de licenta despre Initiere in tehnica deprinderii motrice - Saritura in lungime cu un pas si jumatate in aer
ARGUMENT.................4
Motivarea temei..........4
Scopul cercetării........4

CAPITOLUL I - FUNDAMENTARE TEORETICÄ‚
1.1 Locul atletismului în sistemul de educaţie fizică............6
1.2. Reflectarea temei în literatura de specialitate..............6
1.3. Energetica educaţiei fizice - factori limitativi.............8
1.3.1 Factori care condiţionează şi limitează capacitatea de efort anaerob...........9

CAPITOLUL II - METODOLOGIA CERCETÄ‚RII
2.1. Obiectivele lucrării.....................11
2.2. Ipoteza lucrării.........................11
2.3. Observaţia...............................12
2.4. Metoda conversaţiei......................12
2.5. Studiul documentelor.....................13
2.6. Metoda testelor..........................13
2.7. Prezentarea modelului de săritură în lungime cu 1 pas şi ½.....14
2.8. Caracteristicile tehnice ÅŸi biomecanice........................14
2.9. Caracteristicile fiziologic..............17
2.10. Caracteristicile motrice................18
2.11. Consideraţii generale asupra succesiunii metodice în învăţarea şi perfecţionarea tehnicii exerciţiilor de atletism..........18
2.11.1. Etapele învăţării şi perfecţionării tehnicii......19
2.12. Mijloacele utilizate....................21

CAPITOLUL III - INTERPRETAREA REZULTATELOR
3.1. Metode de prelucrare a datelor............33
3.2. Rezultatele cercetării şi interpretarea lor.........34

CONCLUZII..............36
ANEXE..................37
BIBLIOGRAFIE...........49

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Initiere in tehnica deprinderii motrice - Saritura in lungime cu un pas si jumatate in aer". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.