Inregistrarea contabila a contractelor in domeniul constructiilor

Trimisa la data: 2010-02-22
Materia: Constructii
Pagini: 86
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: Luigi_Fa
Lucrare de licenta despre Inregistrarea contabila a contractelor in domeniul constructiilor
Fiecare dintre aceste metode de estimare a progresului unui contract masoara fie intrarile, fie iesirile.Cele care masoara intrarile incearca sa identifice progresul din punct de vedere al eforturilor alocate contractului. Acestea se bazeaza pe ipoteza existentei unei legaturi constante intre o unitate de intrari si rezultatele obtinute. Din cauza ineficientei sau a altor factori, de multa ori nu se poate stabili o astfel de legatura.Metodele de evaluare a intrarilor care au la baza evaluarea muncii depuse pot include ore-munca, ore-masina sau cantitati de materiale consumate.Alegerea celui mai bun indicator depinde de conditiile concrete ale fiecarui contract.

In cazul in care se utilizeaza ore-munca directa, stadiul de finalizare este evaluat prin raportul dintre numarul de ore inregistrat pana la data analizei si numarul de ore estimat pana la finalizarea contractului. In cazul in care sunt semnificative pentru contract si orele de munca aferente subcontractantilor, vor fi incluse si acestea; daca nu pot fi obtinute orele de munca aferente subcontractantilor, nu se va utiliza aceasta metoda.In cazul in care stadiul finalizarii este determinat pe baza cheltuielilor contractuale inregistrate pana la o anumita data, standardul prevede expres faptul ca unele cheltuieli trebuie excluse din cheltuielile contractuale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Inregistrarea contabila a contractelor in domeniul constructiilor

Lucrare de licenta despre Inregistrarea contabila a contractelor in domeniul constructiilor
Cuprins

Capitolul I. Contabilizarea contractelor de constructie - referentialul contabil international............................................3
1. Contabilizarea contractelor de constructie - obiectiv al IAS 11................................................3
2. Definitia contractelor de constructie din prisma IAS 11..............................................6
3. Combinarea si segmentarea contractelor de constructii...................................................7
4. Veniturile contractuale..................................9
5. Costurile contractuale.....................................16
6. Contabilizarea prestarilor de servicii din prisma IAS 18............................21
7. Contabilizarea contractelor de constructii din prisma IAS 11.....................................30
8.Prezentarea informatiilor...............................40
9. Comparatie cu alte texte si practici.............................41

Capitolul II. Studiu de caz - contabilizarea contractelor de constructie; particularitatile contabile si cele fiscale........................................46

Capitolul III. Efectele alegerii metodei de contabilizare a contractelor de constructie asupra analizei economico-financiare.................................66
Influenta asupra rentabilitatii intreprinderii.....................68
Influenta asupra pozitiei financiare a intreprinderii....................74
Analiza echilibrului economico-financiar.............................82
Analiza vitezei de rotatie a activelor circulante....................84

Concluzie........................................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Inregistrarea contabila a contractelor in domeniul constructiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Ma intereseaza foarte mult daca are documente contabile in studiul de caz(factura,chitanta,fisa de magazie,bilant,balanta etc) si indicatori economico-financiari calculati

    Andreea | 2012-04-09 21:39:09
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.