Inregistrarea decontarilor intre furnizori si clienti

Trimisa la data: 2009-09-23
Materia: Comert
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Laur_C
Lucrare de licenta despre Inregistrarea decontarilor intre furnizori si clienti
Clientii reprezinta creante ale intreprinderii, rezultate din livrarea de bunuri si/sau prestarea de servicii si care au o anumita scadenta de incasare. In functie de scadenta, clientii pot fi:cu incasare imediata (cu plata la vedere) in numerar (cash), sau dupa un numar normal de zile de decontare a facturilor (3 - 5 zile);cu incasare la termen (cu plata la termen), dupa o perioada de timp convenita intre agentii economici.Termenele de 30, 60 si 90 de zile sunt cele mai uzuale, dar pot fi convenite si perioade mai mari de timp, chiar peste un an.

In functie de respectarea sau nu a termenelor de plata, cu titlul de exceptie, pot sa apara si clienti cu intarzieri la plata facturilor sau clienti insolvabili, care nu pot fi incasati.Gestiunea clientilor reprezinta ansamblul metodelor si instrumentelor de utilizare cat mai eficienta a capitalurilor imobilizate in credite comerciale. Creditele comerciale au o acceptiune mai larga decat cea a clientilor si cuprind:
1) creditele vanzator, reprezentand vanzarile de marfuri pe credit.Intreprinderea apare in doua ipostaze si anume cea de imprumut, prin creditele furnizori pentru echipamente materiale etc. si cea de imprumutator, prin creditele - clienti pentru produsele livrate sau lucrarile executate beneficiarilor sai;

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Inregistrarea decontarilor intre furnizori si clienti

Lucrare de licenta despre Inregistrarea decontarilor intre furnizori si clienti
Cuprins

Capitolul I. Prezentarea SC Agrotehnogroup SA Onesti................3
1.1 Informatii generale.................................3
1.2 Administrarea societatii....................................6
1.3 Structura organizatorica a societatii............................7
1.4 Organizarea activitatii financiar-contabile.....................12

Capitolul II. Contabilitatea relatiilor cu tertii...................18
2.1 Fluxuri contabile privind decontarile cu furnizorii............18
2.2 Fluxuri contabile privind decontarile cu clientii.................37

Capitolul III. Notiuni generale privind tertii.......................48
3.1 Conceptul de terti.................................48
3.2 Delimitari si structuri privind tertii....................50
3.3 Contabilitatea datoriilor si a creantelor comerciale.............52

Concluzii...................................90Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Inregistrarea decontarilor intre furnizori si clienti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.