Inregistrari contabile privind taxele vamale

Trimisa la data: 2009-01-23
Materia: Contabilitate
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ovidiu_Ba
Lucrare de licenta despre Inregistrari contabile privind taxele vamale
Taxa pe valoare adaugataa este platita de catre fiecare participant (intreprindere) la procesul de productie si circulatie a marfii respective, proportional cu aportul sau la sporirea valorii. Platitorii acestei taxe avanseaza sumele reprezentand taxa pe valoarea adaugata statului pe care le vor recupera de la cumparatorii marfii odata cu vanzarea acesteia. Baza de calcul a taxei pe valoarea adaugata o reprezinta pretul de vanzare al diferitelor marfuri sau valoarea serviciilor prestate. Pentru determinarea taxei pe valoarea adaugata se stabileste cifra de afaceri (volumul total al vanzarilor sau prestarilor de servicii), pe perioada de impunere la care se aplica cota de impozit.

Din suma astfel determinate se scad sumele varsate anterior la buget cu titlu de taxa pe valoare adaugata, aferente marfurilor respective. Taxa pe valoarea adaugata se evidentiaza distinct in factura pentru a se putea face deducerile mentionate. Numarul si nivelul cotelor taxei pe valoarea adaugata difera de la o tara la alta. Tarile care utilizeaza mai multe categorii de cote au stabilite, de regula, o cota redusa pentru produsele alimentare si de larg consum, o cota majorata pentru produsele de lux si cele care fac monopolul de stat si o cota normala (intermediara) pentru celelalte marfuri si servicii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Inregistrari contabile privind taxele vamale

Cuprins

Capitolul I. Impozitele indirecte................................4
1.1. Caracteristicile impozitelor indirecte...........................4
1.2. Clasificarea impozitelor indirecte.............................5

Capitolul II. Taxele vamale....................................14
2.1. Consideratii generale....................................14
2.2. Clasificarea taxelor vamale...................................14
2.3. Caracteristici ale taxelor vamale...............................16

Capitolul III. Taxele vamale in Romania.............................24
3.1. Regimurile vamale.........................................24
3.2. Legea nr.141/1997 privind Codul Vamal al Romaniei
si altor persoane fizice......................................36

Capitolul IV. Studiu de caz.........................................59
4.1. Analiza econometrica a impactului taxelor
vamale asupra veniturilor bugetului de stat..........................59
4.2. Concluzii..............................................68

Bibliografie.......................................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Inregistrari contabile privind taxele vamale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.