Inregistrarile contabile ale taxei pe valoarea adaugata

Trimisa la data: 2009-08-29
Materia: Contabilitate
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_Z
Lucrare de licenta despre Inregistrarile contabile ale taxei pe valoarea adaugata
Faptul generator al taxei reprezinta faptul prin care sunt realizate conditiile legale, necesare pentru exigibilitatea taxei.Taxa pe valoarea adaugata devine exigibila atunci cand autoritatea fiscala devine indreptatita, in baza legii, la un moment dat, sa solicite taxa pe valoarea adaugata de la platitorii taxei, chiar daca plata acesteia este stabilita prin lege la o alta data.Faptul generator al taxei intervine si taxa devine exigibila, la data livrarii de bunuri sau la data prestarii de servicii.

Exigibilitatea taxei pe valoarea adaugata este anticipata faptului generator si intervine:la data la care este emisa o factura fiscala, inaintea livrarii de bunuri sau a prestarii de servicii la data incasarii avansului, in cazul in care se incaseaza avansuri inaintea livrarii de bunuri sau a prestarii de servicii. Se excepteaza de la aceasta prevedere avansurile incasate pentru plata importurilor si a drepturilor vamale stabilite, potrivit legii, si orice avansuri incasate pentru operatiuni scutite de taxa pe valoarea adaugata sau care nu sunt in sfera de aplicare a tazei. Prin avansuri se intelege incasarea partiala sau integrala a contravalorii bunurilor sau serviciilor, inaintea livrarii, respectiv a prestarii de servicii

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Inregistrarile contabile ale taxei pe valoarea adaugata

Cuprins

Capitolul I. Argument..............................................3

Capitolul II. Prezentarea S.C. QATRO S.R.L........................................................4

Capitolul III. Contabilitatea TVA-ului.............................9
1. TVA-ul in Romania......................................21
2. Norme metodologice de utilizare a conturilor de TVA ................................40
3. Documente privind TVA-ul................................44

Capitolul IV. Monografii contabile privind TVA la S.C. QATRO S.R.L...........................................48

Capitolul V. Concluzii privind S.C. QATRO S.R.L la sfarsitul lunii ianuarie...........................................55

Bibliografie......................................................72Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Inregistrarile contabile ale taxei pe valoarea adaugata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.