Inregistrarile contabile standard ale stocurilor

Trimisa la data: 2010-07-26
Materia: Contabilitate
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Niculae_Co
Lucrare de licenta despre Inregistrarile contabile standard ale stocurilor
Regula generala de evaluare si inregistrare a stocurilor, la inventar, este evaluarea la valoarea actuala sau de utilitate denumita si valoare de inventar. Aceste valori se stabilesc in functie de utilitatea bunului in intreprindere sau pretul pietei si se identifica, in functie de destinatia lor, astfel:Stocurile destinate vanzarii, li se stabilesc valoarea de inventar sub forma valorii nete de realizare, care este data de pretul de vanzare previzionat, din care se scad cheltuielile cu transport, comisioane etc.Semifabricatele si productia in curs de executie se evalueaza la valoarea componentelor materiale incorporate la care se adauga costurile stadiilor de prelucrare.

Materiile prime si materiale consumabile destinate utilizarii in exploatare se evalueaza la costul lor de inlocuire.La stabilirea valorii de inventar se va aplica principiul prudentei, potrivit caruia nu este admisa supraevaluarea elementelor de activ si a veniturilor, respectiv subevaluarea elementelor de pasiv si a cheltuielilor. In acest sens:In cazul in care se constata ca valoarea de inventar, stabilita in functie de utilitatea bunului pentru unitate si pretul pietei, este mai mare decat valoarea cu care sunt acestea inregistrate in contabilitate, in listele de inventariere vor fi inscrise valorile din contabilitate.In cazul in care valoarea de inventar este mai mica decat valoarea din contabilitate.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Inregistrarile contabile standard ale stocurilor

Lucrare de licenta despre Inregistrarile contabile standard ale stocurilor
Cuprins

Capitolul I. Continutul si structura stocurilor......................3
1.1 Stocurile............................................3
1.2 Clasificarea stocurilor................................3

Capitolul II. Obiectivele si factorii organizarii contabilitatii stocurilor.......................................4
2.1. Evaluarea stocurilor......................................7

Capitolul III. Organizarea sistemului informational contabil al stocurilor........................................17
3.1. Organizarea contabilitatii analitice a stocurilor de materii prime, materiale consumabile si obiecte de inventar.....................18
3.2. Organizarea contabilitatii sintetice a stocurilor de materii prime, materiale si obiecte de inventar...........................21
3.3. Contabilitatea materiilor prime si a materialelor consumabile.......................................29
3.4. Contabilitatea obiectelor de inventar.......................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Inregistrarile contabile standard ale stocurilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.