Inselaciunea

Trimisa la data: 2010-03-16
Materia: Drept
Pagini: 56
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: zbarlitu1
Lucrare de licenta despre Inselaciunea
Practica îndelungata a societati omenesti, a demonstrat ca proprietatea privata este acea forma care asigura conditiile optime de manifestare a libertatii economice, determinand cresterea calitativa a vietii materiale si spirituale a indivizilor.

Libertatea economica ofera posibilitatea proprietarului de lua decizii personale în orice problema referitoare la actiunile sale de natura economica, iar exercitarea deplinã a atibutelor dreptului de proprietate reprezinta fundamentul libertãtii economice.

În cazurile în care proprietatea este îngradita prin socializarea ei sau prin masuri economice de natura dictatoriala, libertatea economica a indivizilor este redusa si chiar lichidata, avand ca efect înstrainarea indivizilor de procesele economice, iar proprietatea îceteaza a mai fi o sursa de venituri.

Propritatea poate apartine fie indivizilor, fie unor grupuri constituite pe baza unor interese comune cum ar fi de exemplu asociatiile, societatile comerciale, regiile autonome, etc.

Din cele expuse pana acum, putem deduce cã în decursul istoriei proprietatea a fiintat, exista si va evolua sub forma proprietatii publice si a celei private.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Inselaciunea

Lucrare de licenta despre Inselaciunea
Cuprins

Capitolul I Consideratiuni generale privind ocrotirea patrimoniului prin normele dreptului penal..................1
Sectiunea I: Notiunea de patrimoniu............................1
Sectiunea a II-a. Referinte istorice...........................2
Sectiunea a III-a. Elemente de drept comparat..................7

Capitolul II Analiza infractiunii de inselaciune..............13
Sectiunea I. Continutul legal al infractiunii.................13
Sectiunea a II-a. Conditii preexistente ale infractiunii......14
Sectiunea a III-a. Continutul constitutiv al infractiunii.....17

Capitolul III Alte aspecte referitoare la infractiunea de inselaciune...34
Sectiunea a I-a: Asemanari ale infractiunii de înselaciune cu infractiunile de frauda si alte infractiuni (furt, abuz în serviciu, luare de mita, trafic de influenta, falsificare de monede sau alte valori).....................34
Sectiunea a-II-a. Elemente criminologice privind infractiunea de inselaciune.................48

Bibliografie.................................55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Inselaciunea". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • o vreau si io neeaparat...dar daca se poate s fara bani...

    lucica | 2010-12-02 18:19:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.