Insemnatatea actiunilor de urmarire penala

Trimisa la data: 2009-04-22
Materia: Drept
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_P
Lucrare de licenta despre Insemnatatea actiunilor de urmarire penala
Mandatul de arestare este individual, in situatia in care prin aceeasi ordonanta sau hotarare se dispune arestarea mai multor inculpati, pentru fiecare trebuie sa se emita cate un mandat de arestare (art.176 alin.2 C.pr. pen.), deoarece acesta este acrul de procedura in temeiul caruia locul de detinere preventiva primeste si il detine pe cel arestat.
Mandatul de arestare se pune in executare, de regula, de catre organele de politie, legea reglementand doua modalitati distincte, dupa cum masura arestarii^a fost dispusa in prezenta inculpatului sau in lipsa acestuia.

In cazul in care inculpatul a fost prezent si mandatul de arestare a fost emis dupa ascultarea acestuia, procurorul sau presedintele completului de judecata care a emis mandatul inmaneaza un exemplar al mandatului persoanei arestate, iar un alt exemplar il trimite organului de politie, pentru a fi predat la locul de detinere odata cu inculpatul arestat in cazul in care inculpatul nu a fost prezent (inculpatul este disparut, se afla in strainatate ori se sustrage de la urmarire sau de la judecata), manAZdatul emis inainte de ascultarea sa se inainteaza in dublu exemplar organului de politie pentru executare.Organul de politie procedeaza la arestarea persoanei aratate in mandat, ii preda un exemplar al mandatului si o conduce in fata organului judiciar care a emis mandatul.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Insemnatatea actiunilor de urmarire penala

Lucrare de licenta despre Insemnatatea actiunilor de urmarire penala
Cuprins

Introducere.....................................................3

Capitolul I. Notiunea si elementele caracteristice ale urmaririi penale
Notiunea de urmarire penala..................................4
Elementele caracteristice ale urmaririi penale........................12

Capitolul II. Tipurile actiunilor de urmarire penala..................19
1. Cercetarea la fata locului.................................19
2. Retinerea...........................................21
3. Perchezitia si ridicarea...................................34
4. Prezentarea spre recunoastere..................................39
5. Efectuarea medico-legale, tehnico-stiintifice si expertizele...............................................41
6. Audierea si confruntarea.....................................50

Capitolul III. Insemnatatea actiunilor de urmarire penala.............57
1. Desfasurarea urmaririi penale..............................57
2. Solutii ce pot fi date in faza de urmarire penala.................66

Incheiere.................................................71

Bibliografie....................................................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Insemnatatea actiunilor de urmarire penala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.