Instabilitatea financiara - aspecte negative ale globalizarii

Trimisa la data: 2010-07-13
Materia: Economie
Pagini: 166
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marius_Io
Lucrare de licenta despre Instabilitatea financiara - aspecte negative ale globalizarii
In tari cu venituri mari pe cap de locuitor bancile nu devin mai mari sau mai mici comparativ cu dimensiunea pietei de capital. Bank vs Capitalization este un indicator egal cu raportul dintre activele interne ale bancilor de depozit si capitalizarea pietei de capital interne. Asa cum reiese din figura 5 nu este o legatura stransa intre venitul pe cap de locuitor si dimensiunea activelor bancare interne comparativ cu dimensiunea pietei de capital.

Acum sa vedem cum Bank vs Capitalization clasifica o tara sau alta ca avand un sistem financiar bazat pe banci sau pe piata de capital. In tabelul 5 acestea sunt grupate de la cea mai mica la cea mai mare valoare a indicatorului Bank vs Capitalization. Daca ne uitam la primele zece tari care au cele mai mari piete de capital comparativ cu marimea sistemului bancar, respectiv USA, Suedia, Hong Kong, Singapore si Malaezia precum si Jamaica, Mexic, Filipine ca fiind bazata pe piata de capital. Ultimele trei tari sunt clasificate astfel deoarece au un sistem bancar slab dezvoltat si nu pentru ca au piete de capital importante ca marime sau bine dezvoltate. Intr-adevar, capitalizarea bursiera a Mexicului este sub medie.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Instabilitatea financiara - aspecte negative ale globalizarii

Cuprins

Capitolul I. Studii cu privire la corelatia dintre structura sistemului financiar si cresterea economica...............................3
1.1 Structura sistemului financiar................................3
1.2 Trasaturi esentiale ale celor doua sisteme financiare.........................................18
1.3 Globalizarea financiar-monetara................................30

Capitolul II. Piata de capital si dezvoltarea economica: relatie directa sau cauzalitate inversa............................43
2.1 Cadrul legal de desfasurare al pietei de capital..........................................43
2.2 Piata de capital, dezvoltarea economica si liberalizarea contului de capital.......................................60

Capitolul III. Pietele de capital in eocnomiile emergente si in tranzitie......................................91
3.1 Sisteme financiare ale economiilor ale economiilor in tranzitie..........................................91
3.2 Perspectivele pietelor de capital din economiile emergente si in tranzitie...........................................111

Capitolul IV. Piata de capital din Romania..........................130
4.1 Mediul de afaceri........................................130
4.2 Particularitati pe piata de capital...........................140

Bibliografie....................................................163

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Instabilitatea financiara - aspecte negative ale globalizarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.