Instalatiile si stabilirea caracteristicilor principale ale corpului navei

Trimisa la data: 2010-05-25
Materia: Politehnica
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_L
Lucrare de licenta despre Instalatiile si stabilirea caracteristicilor principale ale corpului navei
In studiul teoretic al comportamentului navei si in cursul exploatarii curente a acesteia este necesara cunoasterea volumului efectiv imersat al corpului navei la un moment dat, indiferent de forma valului pe care se afla acesta.O constructie grafica deosebit de utila la determinarea acestui volum o constituie ''scara Bonjean''.Diagrama este constituita din reprezentarea pe urma corpului navei a unei serii de grafice reprezentand ariile cuplelor teoretice transversale considerate in planul de forme al navei cuprinse intre planul de baza si inaltimea D+f a fiecarei cuple.

Urma intersectiei dintre corpul navei si planul diametral, prezenta pe scara Bonjean, are scara inaltimilor dubla fata de cea a lungimilor.
La determinarea volumului imersat al corpului navei se traseaza pe diagrama astfel rezultata urma plutirii sau a valului pe care se afla nava si se integreaza pe lungime ariile imerse ale cuplelor teoretice citite in dreptul intersectiei dintre urma suprafetei apei si urmele cuplelor pe diagrama.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Instalatiile si stabilirea caracteristicilor principale ale corpului navei

Lucrare de licenta despre Instalatiile si stabilirea caracteristicilor principale ale corpului navei
Cuprins

Capitolul I. Stabilirea caracteristicilor principale ale corpului navei si verificarea lor.................................3
1.1. Stabilirea caracteristicilor principale ale corpului navei........................................3
1.2. Verificarea caracteristicilor principale ale corpului navei..................................4

Capitolul II. Alegerea formelor si intocmirea planului de forme..............................5

Capitolul III. Calculul curbelor hidrostatice si al curbelor Bonjean.......................................9

Capitolul IV. Descrierea generala a constructiei corpului navei.......................................21

Capitolul V. Compartimentarea navei.................................47
5.1. Compartimentarea navei.................................47
5.2. Evaluarea eficientei compartimentarii.........................49

Capitolul VI. Instalatii de punte, corp si de masini..................53
6.1. Instalatia de ancorare....................................53
6.2. Instalatia de ungere a motorului principal.....................75
6.3. Instalatia de ventilatie.....................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Instalatiile si stabilirea caracteristicilor principale ale corpului navei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.