Institutia primarului

Trimisa la data: 2011-08-23
Materia: Administratie Publica
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
Lucrare de licenta despre Institutia primarului
Cuvantul primar provine din latina vulgara " primarius ", insemnand "primul, principalul", acesta este un politician care are rolul de autoritate executiva oficiala a municipalitatii. In lume exista o varietate de legi locale si obiceiuri in ceea ce priveste puterile si responsabilitatile primarului, cat si in privinta metodelor de a ajunge primar.Varianta franceza a cuvantului este " maire ". In Germania si in Tarile de Jos magistratul sef al unui oras era numit "magistru al cetatenilor" (G. Burgermeister, Du. burgemeester; zonele din Belgia unde se vorbeste franceza folosesc bourgmestre). Pe filiera germana a patruns in Ungaria medievala institutia polgarmester-ului ("Burgermeister"), care s-a pastat pana in prezent.

Din Ungaria notiunea a iradiat si la rasarit de Carpati, lucru care face ca in dreptul medieval roman intaistatatorul unei cetati sa se numeasca " parcalab ", care era ajutat de consilieri numiti pargari (din magh. "polgar", "cetatean", preluat din nemtescul burger.
In Italia primarul se numeste " sindaco ", in Boemia " starosta " si in Spania " alcalde ", termen provenit din limba araba.
In Statele Unite primarii sunt alesi de obicei de catre cetatenii localitatii pentru un mandat stabil. Ei impart puterea de obicei cu corpul legislativ local, cum ar fi consiliul municipal. Primarii pot fi si conducatorii consiliului local, fiind uneori alesi ca primari de catre consiliu si nu de cetateni.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Institutia primarului

Lucrare de licenta despre Institutia primarului
Cuprins

Capitolul I. Notiunea de administratie publica si introducere in institutia primarului................................3

Capitolul II. Conditii generale pentru depunerea candidaturii pentru functia de primar..................................10

Capitolul III. Incompatibilitatile functiei de primar................16

Capitolul IV. Protectia legala a primarului in calitatea sa de ales local..........................19

Capitolul V. Drepturile si obligatiile primarului...................21

Capitolul VI. Rolul si atributiile primarului..................26

Capitolul VII. Actele primarului......................42

Capitolul VIII. Mandatul primarului.Incetarea inainte de termen si suspendarea mandatului..............................47

Concluzii..............55

Bibliografia.................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Institutia primarului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.