Integrarea familiei de rromi si a etniei rromi in mijlocul etniei majoritare

Trimisa la data: 2010-08-16
Materia: Sociologie
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cosmin_Ra
Lucrare de licenta despre Integrarea familiei de rromi si a etniei rromi in mijlocul etniei majoritare
In constiinta comuna a populatiei majoritare, populatia de rromi nu a constituit una dintreproblemele majore ale societatii noastre decat in mod exceptional. Cel mai adesea, problema rromilor era perceputa ca ceva neplacut, respinsa mereu la marginea sau chiar in afara constiintei. De fapt, o asemenea atitudine exprima atitudinea traditionala a societatii romanesti rromii au fost etichetati ca un corp strain, cu un mod de viata ciudat sursa atat de neplaceri, cat si de beneficii. Intregul comportament al colectivitatii romanesti, si nu acest spirit a actionat aparatul de control al attului, a fost orientat in sensul mentinerii rromilor la marginea societatii.

Rromii, ca persoane, nu au fost exclusi de la viata majoritara. Desigur nu au fost eliminate rezervele, suspiciunile, stereotipurile dar acestea nu pot fi considerate a fi actionat ca o bariera de netrecut. Intarile in modul de viata majoritar nu erau blocate, ci uneori chiar incurajate. Populatia majoritara a fost permisiva la procesul de integrare a rromilor in ea. Discriminarea si marginalizarea s-a facut nu atat fata de caracteristica de a fi rromi, ci mai mult fata de un anumit mod de viata al rromilor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Integrarea familiei de rromi si a etniei rromi in mijlocul etniei majoritare

Lucrare de licenta despre Integrarea familiei de rromi si a etniei rromi in mijlocul etniei majoritare
Cuprins

Introducere.............3

Capitolul I Prezentare generala. Etnia si familia de rromi.........5

Capitolul II Integrarea familiei de rromi si a etniei rromilor in mijlocul etniei majoritare................19

Capitolul III. Metodologie utilizata in investigarea sociala.........30

Capitolul IV Masuri de asistenta sociala a famiilor de rromi........43

Capitolul V Concluzii si directii de actiune..............72

Capitolul VI Studii de caz...............80

Anexe................91

Bibliografie
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Integrarea familiei de rromi si a etniei rromi in mijlocul etniei majoritare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.