Integrarea varstnicilor in caminele de batrani - Implicatii psihologice

Trimisa la data: 2010-08-27
Materia: Psihologie
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alina_H
Lucrare de licenta despre Integrarea varstnicilor in caminele de batrani. Implicatii psihologice
Imbatranirea se caracterizeaza prin multe perturbari si deviatii functionale ca si prin numeroase alterari structurale, iar din punct de vedere medical este descrisa acum prin cresterea frecventei indispozitiilor si imbolnavirilor, prin cresterea gravitatii acestora, prin asocierea mai multor boli, prin ingreunarea insanatosirii, prin frecventele complicatii si cronicizari, printr-o frecventare sporita a cabinetelor medicale, printr-un consum crescut de medicamente.

Atitudinea fata de sanatate si fata de boala se schimba treptat. Grija pentru propria sanatate si pentru propriul trup ajunge progresiv o preocupare importanta. Odihna, contemplatia sunt preferate tensiunii eforturilor, activitatilor. Unele boli sunt frecvente sau foarte frecvente la batrani. Asa sunt: arteroscleroza, coronarita, cataracta, surditatea, emfizemul pulmonar, bronsita cronica, spondiloza, osteoporaxele, adenomul de prostata. De o gravitate deosebita sunt bronhopneumoniile si fracturile de col femural. Cancerul nu este o boala atat a batranetii cat a perioadei care precede batranetea.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Integrarea varstnicilor in caminele de batrani - Implicatii psihologice

Lucrare de licenta despre Integrarea varstnicilor in caminele de batrani. Implicatii psihologice
Cuprins

Prefata................3

Introducere...................4

Capitolul I. Dimensiuni si perspective ale fenomenului de imbatranire.................9

Capitolul II Probleme psihice specifice integrarii in camin..........22

Capitolul III.Prezentarea metodelor si tehnicilor de lucru...........26

Capitolul IV. Interpretarea datelor .............38

Capitolul V. Politici sociale pentru persoanele in varsta............46

Concluzii..........62

Anexa..............64

Bibliografie...........72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Integrarea varstnicilor in caminele de batrani - Implicatii psihologice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.