Intercalarile prin prisma inegalitatii si trucului Cebisev

Trimisa la data: 2010-10-04
Materia: Matematica
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_A
Lucrare de licenta despre Intercalarile prin prisma inegalitatii si trucului Cebisev
Egalul in inegalitatea A B va fi atins numai in conditiile in care vom avea egalitate in fiecare din inegalitatile A X si X B. Vom numi aceasta metoda intercalare de intermediari. La nevoie se poate folosi un lant crescator de intermediari intre A si B, inegalitatea initiala obtinandu-se dupa demonstrarea tuturor inegalitatilor dintre intermediarii consecutivi, dintre A si primul intermediar si dintre ultimul intermediar si B.

La prima vedere ideea nu pare prea grozava, deoarece avem nevoie de inspiratie pentru gasirea intermediarilor si apoi in locul unei inegalitati avem de demonstrat cel putin alte doua inegalitati. Da, dar este preferabil sa avem de demonstrat mai multe inegalitati pe care le putem demonstra in locul uneia pe care nu stim sa o demonstram. Punctul nevralgic al metodei este gasirea intermediarilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Intercalarile prin prisma inegalitatii si trucului Cebisev

Lucrare de licenta despre Intercalarile prin prisma inegalitatii si trucului Cebisev
Cuprins

Capitolul I Intercalarea..............3
1.1. Intercalari de inceput...........3
1.2. Intercalari de mijloc...........8
1.3. Intercalari cu schimb de bucati.............13
1.4. Intercalare cu egalare de variabile.........21
1.5. A doua varianta de egalare de variabile.....24
1.6. Intercalarea inegalitatilor "marginite".......29
1.7. Trucul CBS..............34

Capitolul II Exploatarea ordinii............41
2.1 Doua teoreme de maximizare...............41
2.2."Maximizarea" in actiune.............48
2.3. Inegalitatea Cebisev si "trucul Cebisev"...........53
2.4. A treia teorema de maximizare...........63
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Intercalarile prin prisma inegalitatii si trucului Cebisev". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.