Intocmirea si analiza bilantului contabil

Trimisa la data: 2009-09-11
Materia: Administratie Publica
Pagini: 148
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_O
Lucrare de licenta despre Intocmirea si analiza bilantului contabil
Analizat prin prisma teoriei modelarii, bilantul contabil este simultan un model structural global, prin intermediul caruia se asigura o reprezentare a patrimoniului pornind de la partile sale componente catre caracterul de ansamblu. El grupeaza , sistematizeaza si da expresie sintetica trsaturilor comune si generale ale structurii de patrimoniu. Astfel, in cadrul bilantului patrimoniu este evidentiat prin prisma activului si pasivului.

In cadrul activului elementele multimii de activ sunt grupate in raport de destinatia bunurilor economice utilizate si gradul de lichiditate in active imobilizate, active circulante si active de regularizare si asimilate. La randul lor, activele imobilizate sunt diferentiate in imobilizari necorporale, imobilizari corporale si imobilizari financiare. Activele circulante sunt impartite in raport de forma pe care o imbraca in stocuri si productie in curs de executie, creante, plasamente si disponibilitati. Cat priveste pasivul , elementele multimii de pasiv sunt grupate in raport de caile de formare a surselor de finantare, in capital propriu, provizioane pentru riscuri si cheltuieli si pasive de regularizare precum si gradul lor de exigibilitate - permanente si curente.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Intocmirea si analiza bilantului contabil

Cuprins

Capitolul I. Modele de bilant si prezentarea structurii bilantiere..............................................4
1. Bilantul contabil - model economic.................................4
2. Functiile bilantului contabil...................................8
3. Modele de bilant.........................................8
4. Prezentarea structurii bilantiere..............................10
5. Noile reglementari privind situatiile financiare anuale in Romania, conform ORDIN. M.F. NR.403/1999..............................12

Capitolul II. Lucrarile de inchidere a exercitiului financiar................................18
1.Aspecte generale privind lucrarile de inchidere..................18
2.Stabilirea balantei conturilor inainte de inventariere..........................................19
3. Inevntarea generala a patrimoniului..............................20
4. Contabilitatea operatiunilor de regularizare.......................29

Capitolul III. Analiza situatiei financiare si a rezultatelor la Socom - munca colectiva Campulung......................................40
1. Prezentarea societatii comerciale...............................40
2. Prezentarea balanteiconturilor inainte de inventariere, a operatiilor de invetariere si regularizare si stabilirea balantei fiscale..................................55
3. Analiza situatiei financiare pe baza de bilant.....................77
4. Analiza rezultatelor pe baza de bilant...........................82

Capitolul IV. Concluzii.....................................103

Anexe: Bilant contabil incheiat la 31.12.1998......................118

Bibliografie...................................................147

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Intocmirea si analiza bilantului contabil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.