Intretinerea copiilor minori de catre parinti

Trimisa la data: 2009-10-29
Materia: Drept
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Zinel_T
Lucrare de licenta despre Intretinerea copiilor minori de catre parinti
Literatura juridica occidentala admite ca fundamentul obligatiei de intretinere dintre parinti si copiii lor minori consta in ideea de procreatie si apoi in ideea de rudenie. Totusi se considera ca ideea de procreatie nu poate constitui fundamentul obligatiei legale de intretinere, deoarece ar insemna ca la majoratul copiilor relatiile de rudenie, derivate din procreatie, s-ar transforma intr-o simpla relatie de familie si astfel obligatia nu ar mai avea un caracter reciproc, ceea ce nu poate fi acceptat.Obligatia de intretinere isi are fundamentul in comunitatea de proprietate.

"Una din responsabilitatile comunitatii de proprietate intre soti este intretinerea lor, educarea si intretinerea copiilor si toate celelalte obligatii ale casatoriei".(1)In dreptul roman se considera ca adevaratul fundament al intretinerii il constituie solidaritatea care uneste pe membrii unei familii si legatura de sange dintre ei. Aceasta obligatie isi avea izvorul in "exaffectu pietate, aequitate, caritate sanguinis".
Aceasta idee a solidaritatii familiei si legaturii de sange ca fundament al obligatiei de intretinere a fost preluata de la romani, fiind acceptata in zilele noastre de majoritatea doctrinei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Intretinerea copiilor minori de catre parinti

Lucrare de licenta despre Intretinerea copiilor minori de catre parinti
Cuprins

Capitolul I.
1.1. Scurt istoric...............................................3
1.2. Notiune, fundament, sediul reglementarii,
reglementare in Dreptul International Privat........................6
1.3 Caracterele obligatiei legale de intretinere.......................14

Capitolul II.
2.1 Conditii in care exista obligatia legala de
intretinere dintre parinti si copiii lor minori.......................23
2.2. Particularitati cu privire la aceasta obligatie.................32

Capitolul III.
3.1. Executarea intretinerii......................................49
3.2. Felurile si modalitatile de executare ale
obligatiei legale dintre parinti si minori........................57
3.3. Incetarea obligatiei legale de intretinere.....................60

Capitolul IV. Concluzii privind obligatia legala de intretinere
dintre parinti si copiii lor minori.................................61

Bibliografie...........................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Intretinerea copiilor minori de catre parinti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.