Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei in invatamant

Trimisa la data: 2010-07-20 Materia: Sociologie Pagini: 123 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Marina_B
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei
Copilul interiorizeaza regulile transmise in acest cadru, afectivitatea sa devine mult mai controlata iar acest lucru va conduce la aparitia si dezvoltarea sentimentelor estetice si intelectuale, care se supun unor reguli legate de cerintele cunoasterii si observarii mediului inconjurator, de satisfacere a curiozitatii, a nevoii de a aprecia si de a adopta atitudini fata de activitate si fata de cei din jur.
Tot sub impactul vietii desfasurate in colectivitate, care este generatoare de securitate, situatii de emotii comune de veselie, incantare, entuziasm , mandrie, stari de vinovatie ( in urma incalcarii regulilor) se constituie formele conttiintei morale si a imaginii de sine.

(J.Piaget, 1980, p.63-65) a analizat constituirea schemelor morale, acordand o mare importanta rolului regulilor prin anticiparea consecintelor respectarii sau nerespectarii lor. Copilul reuseste sa se raporteze la modalitatile de a fi ale adultului, interiorizeaza recompensele sau pedepsele si constientizeaza incalcarea regulilor in colectiv, astfel incat va fi capabil sa se raporteze tot mai adecvat la situatii noi si dificile, sa raspunda eficient la exigentele sociale si sa se adapteze la viata comunitara.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei in invatamant

Cuprins

Capitolul I. Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei in sistemul de invatamant..........................................3

Capitolul II. Profilul psihologic al copilului prescolar.............................................13

Capitolul III. Vocabularul - mijloc fundamental de comunicare interumana...................................................56

Capitolul IV. Mijloace specifice de educarea limbajului utilizate in gradinita.........................................................65

Capitolul V. Rolul dramatizarilor si jocului didactic in stimularea comunicarii orale in gradinita........................................74

Concluzii.....................................................80

Anexe.....................................................95

Bibliografie....................................................120
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei in invatamant". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.