Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei in invatamant

Trimisa la data: 2010-07-20
Materia: Sociologie
Pagini: 123
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_B
Lucrare de licenta despre Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei
Copilul interiorizeaza regulile transmise in acest cadru, afectivitatea sa devine mult mai controlata iar acest lucru va conduce la aparitia si dezvoltarea sentimentelor estetice si intelectuale, care se supun unor reguli legate de cerintele cunoasterii si observarii mediului inconjurator, de satisfacere a curiozitatii, a nevoii de a aprecia si de a adopta atitudini fata de activitate si fata de cei din jur.
Tot sub impactul vietii desfasurate in colectivitate, care este generatoare de securitate, situatii de emotii comune de veselie, incantare, entuziasm , mandrie, stari de vinovatie ( in urma incalcarii regulilor) se constituie formele conttiintei morale si a imaginii de sine.

(J.Piaget, 1980, p.63-65) a analizat constituirea schemelor morale, acordand o mare importanta rolului regulilor prin anticiparea consecintelor respectarii sau nerespectarii lor. Copilul reuseste sa se raporteze la modalitatile de a fi ale adultului, interiorizeaza recompensele sau pedepsele si constientizeaza incalcarea regulilor in colectiv, astfel incat va fi capabil sa se raporteze tot mai adecvat la situatii noi si dificile, sa raspunda eficient la exigentele sociale si sa se adapteze la viata comunitara.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei in invatamant

Cuprins

Capitolul I. Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei in sistemul de invatamant..........................................3

Capitolul II. Profilul psihologic al copilului prescolar.............................................13

Capitolul III. Vocabularul - mijloc fundamental de comunicare interumana...................................................56

Capitolul IV. Mijloace specifice de educarea limbajului utilizate in gradinita.........................................................65

Capitolul V. Rolul dramatizarilor si jocului didactic in stimularea comunicarii orale in gradinita........................................74

Concluzii.....................................................80

Anexe.....................................................95

Bibliografie....................................................120

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Invatamantul prescolar in Romania - locul gradinitei in invatamant". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.