Investigarea zonelor libere pentru comert

Trimisa la data: 2010-03-24
Materia: Comert
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dan_C
Lucrare de licenta despre Investigarea zonelor libere pentru comert
In perioada postbelica, in conditiile adancirii interdependentelor economice internationale, reglementarea relatiilor economice dintre state a devenit o necesitate obiectiva, urmarindu-se prin aceasta coordonarea modului de actiune a statelor in domeniul politicilor comerciale. Ca urmare, in afara unor reglementari ale relatiilor economice dintre state pe plan bilateral, subregional sau regional, in perioada postbelica a aparut si tendinta de multilateralizare a relatiilor economice dintre state prin intermediul unor acorduri care au incercat sa codifice anumite principii si reguli in ceea ce priveste folosirea diverselor instrumente si masuri de politica comerciala in relatiile reciproce.

Pe linia aceasta s-a inscris activitatea Acordului General pentru Tarife si Comert (G.A.T.T.), iar in prezent a Organizatiei Mondiale a Comertului (O.M.C.).Cu toate acestea, practica relatiilor economice internationale arata ca statele au elaborat si aplicat in aceasta perioada instrumente de politica comerciala din ce in ce mai variate, incalcand foarte adesea o serie de principii si reguli statuate in anumite acorduri in ceea ce priveste folosirea acestor instrumente in relatiile comerciale reciproce, concomitent cu o puternica tendinta de regionalizare a schimburilor prin proliferarea gruparilor economice integrationiste mai ales in ultimele trei decenii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Investigarea zonelor libere pentru comert

Cuprins


Capitolul I Zona libera - forma de restrangere a teritoriului vamal............3

Capitolul II Teoria zonei libere............79

Capitolul III Zonele libere in Romania.......81

Capitolul IV Zona libera Curtici- Arad ........81

Bibliografie..........119

Anexe............111

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Investigarea zonelor libere pentru comert". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.