Investitiile in circuitul economic

Trimisa la data: 2010-05-02
Materia: Economie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_F
Lucrare de licenta despre Investitiile in circuitul economic
Teoria financiara indica faptul ca in luarea deciziei de investitie pot fi intalnite anumite criterii care duc la folosirea unor metode sau a altora, cum ar fi: maximizarea profitului firmei, minimizarea termenului de recuperare, reducerea riscului asociat proiectului de investitii sau ordonarea optimala a proiectelor mutual exclusive. In general, este acceptat ca abordarea dinamica este o tehnica mult mai buna decat abordarea statica in ceea ce priveste considerarea acestor criterii.
In prezent, cele mai utilizate metode sunt cele care impun o analiza bazata pe influenta factorului timp asupra valorii profitabilitatii. Intre acestea, tehnica venitului net total actualizat (VNA) are cea mai buna fundamentare teoretica.

Insa unii manageri prefera rata interna de rentabilitate (RIR) [6], [32].
In marile intreprinderi si puterea de decizie poate fi descentralizata. De exemplu, un sef de departament dispune de un buget care sa fie folosit pentru finantarea unor investitii de mica amploare (inlocuiri etc.). Din contra, marile proiecte fac obiectul unor lungi dezbateri in cadrul conducerii firmei, tinand cont de diversele obiective ale intreprinderii (strategia de dezvoltare, prestigiu etc.).De asemenea, managerii si initiatorii de proiecte sunt implicati in activitatea de luare a deciziilor din punctul de vedere al modului in care sunt cheltuite fondurile.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Investitiile in circuitul economic

Lucrare de licenta despre Investitiile in circuitul economic
Cuprins

Intrducere...........................................3

Capitolul I. Investitiile in circuitul economic......................3
1.1. Conceptul de investitii si clasificarea acestora..................3
1.2. Proiecte de investitii...................................12

Capitolul II. Sursele finantare a investitiilor......................20
2.1. Surse proprii ale firmei destinate investitiilor.................20
2.2. Surse existente pe pietele de capital............................22
2.3. Alocatiile de la bugetul de stat pentru investitii...............23
2.4. Sursele externe pentru investitii...............................23
2.5. Organisme financiare internationale.............................24

Capitolul III. Analizafinanciara si evaluarea investitiei. Costul capitalului......................................30
3.1. Analiza financiara a proiectului de investitii................30
3.2. Analiza probabilistica................................... 41

Capitolul IV. Finantarea unui proiect de investitii printr-un Imprumut bancar pe termen mediu. studiu de caz la s.c. berardi prod s.r.l...................................53
4.1. Prezentarea societatii comerciale S.C. BERARDI PROD S.R.L..............................53
4.2. Fundamentarea decizieide creditare.....................58

Concluzii si propuneri...........................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Investitiile in circuitul economic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.