Investitiile straine directe in lume si in Romania

Trimisa la data: 2010-09-19
Materia: Economie
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_Du
Lucrare de licenta despre Investitiile straine directe in lume si in Romania
Modelul clasic considera rata dobanzii ca fiind elementul primordial care determina nivelul activitatii investitionale intr-o economie. In situtia in care nivelul sumelor economisite este mai mare decat nivelul sumelor investite, va creste oferta de depuneri la vedere sau la termen, determinand scaderea ratei dobanzii. O rata a dobanzii scazuta incurajeaza investitia, aducand economia la nivelul de echilibru. In situatia contrara, cand investitiile sunt mai mari decat sumele economisite, va creste cererea de capital de imprumut. Nivelul dobanzilor va creste, descurajand investitiile si incurajand depunerile.

Spre deosebire de clasicism in modelul keynesist este sustinuta interventia statului in economie. Rata dobanzii influenteaza nivelul investitiilor financiare si doar in mod secundar nivelul investitiilor reale, in comparatie cu modelul clasicist unde rata dobanzii este principalul element ce determina nivelul investitiilor reale.
John Maynard Keynes si continuatorii sistemului sau de gandire considera ca:Oferta nu isi creaza automat propria-i cerere, iar echilibrul economic nu se realizeaza la nivelul ocuparii depline a fortei de munca.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Investitiile straine directe in lume si in Romania

Lucrare de licenta despre Investitiile straine directe in lume si in Romania
Cuprins

Capitolul I. Aspecte teoretice privind investitiile straine directe...........................................3

Capitolul II. Situatia investitiilor straine directe in lume si in Romania................................................25

Capitolul III. Informatizarea domeniului investitiilor straine directe.................................

Capitolul IV. Concluzii si aprecieri...............................86

Bibliografie.....................................95

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Investitiile straine directe in lume si in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.