Investitiile straine in dreptul international

Trimisa la data: 2020-07-14
Materia: Drept
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nicolaevici
PLANUL TEZEI
INTRODUCERE
CAPITOLUL I. CONSIDERATII GENERALE PRIVIND INVESTITIILE STRAINE
1.1. Evolutia conceptului de investitii straine
1.2. Teorii economice privind investitiile straine
1.3. Tipurile de investitii straine
CAPITOLUL II. REGLEMENTAREA INVESTITIILOR STRAINE
2.1. Reglementarea internationala a investitiilor straine.
2.2. Reglementarea investitiilor straine potrivit legislatiei Republicii Moldova
2.3. Tendinte europene in dreptul investitiilor
CAPITOLUL III. INTERVENTIILE PUBLICE IN ATRAGEREA INVESTITIILOR STRAINE
3.1. Politicile statului in domeniul atragerii investitiilor straine
3.2. Influenta investitiilor straine asupra dezvoltarii economiei nationale
3.3. Ameliorarea climatului investitional in Republica Moldova
CAPITOLUL IV. SOLUTIONAREA LITIGIILOR INVESTITIONALE
4.1. Elemente generale. Problema protectiei diplomatice
4.2. Clauze privind solutionarea diferendelor in acordurile de investitii
4.3. CIRDI
CONCLUZII SI RECOMANDARI
BIBLIOGRAFIE

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Investitiile straine in dreptul international

INTRODUCERE
Actualitatea temei investigate. Cresterea economica a tarii in mare masura depinde de dezvoltarea domeniului investitional, deoarece investitiile reprezinta variabila macroeconomica care odata fiind realizate, prelungesc ritmurile de crestere economica. Actualmente, situatia economica a tarii noastre se caracterizeaza printr-un deficit de resurse investitionale. Deficitul este orientat mai mult spre scopuri productive si modernizari economice, importanta investitiilor; nu a celor speculative, ci a celor de lunga durata. Aceasta evidentiaza existenta unei problematici de atragere a investitiilor in Republica Moldova, pentru care aceasta devine acum o necesitate economo-vitala.
"Intarzierile" implementarii tehnologiilor avansate in economia tarii determina necesitatea de capital antreprenorial strain, prin intermediul caruia ar fi promovate tehnologii si metode contemporane de gestiune, ceea ce la randul sau ar facilita dezvoltarea investitiilor nationale. Investitiile in mare masura contribuie la cresterea locurilor de munca, dezvoltarea agriculturii si altor sectoare importante din economia tarii, influenteaza in mare masura exportul si importul. Pe langa aceasta Republica Moldova se afla intr-o pozitie geografica foarte favorabila ( este una din cele care sta la hotare cu tarile UE si CSI) si se caracterizeaza ca o tara cu situatie macroeconomica stabila in mare masura. Subiectii principali a tuturor proceselor investitionale sunt оnvestitorii: autohtoni si straini. Activitatea lor este determinata in mare masura de prevederile actelor normative din Republica Moldova si tratatelor internationale la care tara noastra este parte. Din cele expuse deriva, ca nivelul investitiilor in tara este direct legat de activitatea desfasurata de investitori, dar pentru o activitate productiva acestia din urma au nevoie de un cadru legal favorabil si sustinerea statului. Cadrul legal bine definit si structurat contribuie la simplificarea proceselor birocratice, protejarea drepturilor investitorilor si ca urmare cresterea nivelului de incredere a acestora, scaderea nivelului de coruptie, libera dezvoltare pe piata financiara, consolidarea parteneriatului cu organele administratiei publice, cresterea transparentei in luarea deciziilor administrative in privinta proceselor investitionale, etc. Luand in consideratie dezvoltarea Republicii Moldova, dupa destramarea Uniunii Sovietice si ca urmare trecerea la economia de piata, putem spune ca legislatia tarii noastre a trecut printr-o multime de modificari, care au contribuit in mare masura la dezvoltarea RM. Asadar, si domeniul investitional a cunoscut multe schimbari si au fost elaborate o multime de mecanisme pentru realizarea acestor schimbari in viata.
.........................................................
I. Consideratii generale privind investitiile straine.
1.1. Evolutia conceptului de investitii straine.
Investitiile constituie factorul primordial pentru dezvoltarea si modernizarea unei economii nationale si implicit, a celei mondiale. Unul dintre factorii determinanti care determina imboldul de investitii il reprezinta cererea de investitii. Cererea de investitii poate depasi economiile nationale. In contextul descris al realitatii economice, intrarile de capital vin sa acopere decalajul dintre investitiile interne si economiile nationale. Investitiilor straine le revine ponderea majoritara in fluxurile de capital cu scop de investitii intrate intr-o tara.
Imboldul de a investi este rezultatul actiunii conjugate a unui ansamblu de factori. In esenta, cand o intreprindere se hotaraste sa investeasca, ea dobandeste dreptul la un sir de venituri viitoare pe care conteaza sa le obtina de pe urma vanzarii rezultatelor obtinute, dupa scaderea cheltuielilor curente ocazionate de obtinere a productiei respective. Alaturi de aceste avantaje pe plan national, extinderea marilor intreprinderi in afara granitelor tarii de origine sunt determinate suplimentar de o multitudine de factori exogeni si endogeni: evitarea barierelor vamale, prelungirea ciclului de viata a produselor si reducerea costurilor de productie, inclusiv prin patrunderea pietelor de materii prime si forta de munca ieftina ale altor tari, de imperativul valorificarii superioare a avantajelor comparative si competitive.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Investitiile straine in dreptul international ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.