Ion Jean Dinu - Personalitate marcanta a zonei ADAMCLISI

Trimisa la data: 2010-06-22
Materia: Limba Romana
Pagini: 132
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniel_R
Lucrare de licenta despre
Straveche asezare dobrogeana datand din primele secole ale erei noastre, comuna Oltina este asezata in extremitatea sud-vestica a judetului Constanta. Primii locuitori ai Oltinei, sunt atestati documentar de "...diploma militara din 99 e.n. Unul dintre beneficiarii diplomei fiind pedestrasul M. Antoniu Rufus si fiul sau Marcus, considerati primii locuitori ai VICUSULUI ALTIUM..."Satul Oltina este atestat documentar "...din secolul al XIV-lea din hrisovul dat de domnitorul Alexandrul al III-lea Basarab, jupanului Harvat, mare logofat al Targovistei..."

Dezvoltarea localitatii a fost favorizata de asezarea ei in apropierea Dunarii si pe malul lacului Oltina. In zona comunei, albia Dunarii este presarata "cu mai multe ostroave: Iepurasu, Lebada, Strambu Mare. Relieful cu forme specifice de podis din platforma litoral-levantina..." cu un sol fertil si climat favorabil culturilor agricole a permis ca "... agricultura, pescuitul, cresterea animalelor, apicultura" sa fie unele din principalele ocupatii ale locuitorilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ion Jean Dinu - Personalitate marcanta a zonei ADAMCLISI

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I Note biografice privind pe Jean Dinu din Adamclisi (1890-1965)...........7

Capitolul II Ion Dinu - Administratorul Plasii Traian(1918-1923).........20

Capitolul III Ctitorie peste veacuri-Gimnaziul Traian..........40

Capitolul IV Preocupari ale lui Ion Dinu privind educatia moral crestina si dezvoltarea vietii crestine dobrogene...........56

Capitolul V Opera.........64

Concluzii..........129

Bibliografie..........123


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ion Jean Dinu - Personalitate marcanta a zonei ADAMCLISI". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.