Istoria Uniunii Europene de la originii si pana in prezent

Trimisa la data: 2010-09-08
Materia: Drept
Pagini: 129
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_P
Lucrare de licenta despre Istoria Uniunii Europene de la originii si pana in prezent
In anul 1994, la 1 Ianuarie, Grecia preia presedintia Consiliului Uniunii Europene si tot acum este stabilit Institutul Monetar European. Astfel, incepe faza a doua a Uniunii Economice si Monetare si intra in vigoare Acordul de creare a Spatiului Economic European. Intre 9 - 10 Martie, are loc sesiunea inaugurala a Comitetului Regiunilor creat prin Tratatul asupra Uniunii Europene.

La 29 Martie, are loc la Ioannina (Grecia) o intalnire informala a ministrilor de externe, unde este adoptata o decizie de compromis cu privire la regulile privind procesul de luare a deciziilor prin majoritate calificata din perspectiva largirii. La 20 Martie, se incheie negocierile de aderare cu Austria, Suedia, Norvegia si Finlanda, iar la 31 Martie, Ungaria cere oficial aderarea la Uniunea Europeana, urmata de Polonia la 5 Aprilie. La 25 Mai, Biroul Guvernatorilor Bancii de Investitii Europene creaza Fondul de Investitii Europene.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Istoria Uniunii Europene de la originii si pana in prezent

Lucrare de licenta despre Istoria Uniunii Europene de la originii si pana in prezent
Cuprins

Introducere Ideea de unitate europeana de-a lungul istoriei........2

Capitolul I Istoricul si Etapele Constructiei Europene............9

Capitolul II Tratatele Constructiei Europene................38

Capitolul III Institutiile Europene si Mecanismele lor de Functionare...............66

Capitolul IV Fructele Constructiei Europene.............95

Capitolul V Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.........107

Concluzii..........119

Bibliografie Selectiva............123

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Istoria Uniunii Europene de la originii si pana in prezent". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.