Istoria institutiei Contenciosului administrativ in Romania

Trimisa la data: 2010-10-01
Materia: Drept
Pagini: 219
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Claudia_M
Lucrare de licenta despre Istoria institutiei Contenciosului administrativ in Romania
Principiul separatiei puterilor in stat, potrivit caruia sunt organizate si functioneaza cele trei puteri in statul nostru de drept - puterea legislativa, executiva si judecatoreasca - implica atat o colaborare, cat si un control reciproc al activitatii lor. Pentru a vedea cum se realizeaza acest control in prezent este importanta pentru analiza istoria institutiei contenciosului administrative in Romania.

Avand in vedere legislatiile diferitelor state, contenciosul administrativ a cunoscut in decursul timpului doua mari sisteme :
sistemul francez, caracterizat prin existenta unei jurisdictii speciale administrative, care cuprinde consiliul de stat si tribunale administrative;Sistemul anglo-saxon, in care activitatea de contencios administrativ, in general, este data in competenta instantelor de drept comun.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Istoria institutiei Contenciosului administrativ in Romania

Lucrare de licenta despre Istoria institutiei Contenciosului administrativ in Romania
Cuprins

Capitolul I Introducere...........3

Capitolul II. Istoricul institutiei de contencios administrativ in Romania.............6

Capitolul III Institutia contenciosului administrativ in Romania sub incidenta legii 29/1990...........32

Capitolul IV Contenciosul administrativ in dreptul comparat..........70

Capitolul V Contenciosul administrativ din romania sub imperiul noii reglementari...............102

Capitolul VI Concluzii............211

Bibliografie............214

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Istoria institutiei Contenciosului administrativ in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.