Istoria sistemului bancar din Romania

Trimisa la data: 2009-03-02
Materia: Finante-Banci
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paul_Vo
Lucrare de licenta despre Istoria sistemului bancar din Romania
Sediul principal al bancii s-a stabilit la Bucuresti , cu obligatia de a infiinta sucursale si agentii in principalele orase ale tarii si , in special , in fiecare capitala de judet Capitalul Bancii s-a stabilit la 30 milioane lei , din care 10 milioane lei sa se depuna de stat si 20 milioane lei de particulari. Datorita urmaririi in permanenta a mersului pietei , adaptandu-se cu elasticitatea la cerintele acesteia , asigurand respectarea liniei generale de dezvoltare a economiei tarii , ingrijindu-se de garantarea si existenta disponibilitatilor de fonduri in lei si in moneda straina , Banca Nationala a contribuit , efectiv , la depasirea cu succes a perioadelor de criza cu care s-a confruntat economia tarii in acea perioada.

Banca Nationala a Romaniei este cea mai importanta banca infiintata in acea perioada , care , din punct de vedere organizatoric , a fost conceputa dupa modelul Bancii Nationale a Belgiei . Acesta a fost inceputul dezvoltarii unui sistem bancar nou si modern. Infiintarea B.N.R. a creat premisele pentru aparitia si altor banci si pentru dezvoltarea sistemului bancar romanesc. Banca Nationala a Romaniei s-a constituit ca importanta institutie destinata creditarii activitatii economice si comerciale , scontarii dar si operatiunilor cu alte instrmente financiare. La 1 ianuarie 1901 , Banca Nationala devine institutie cu caracter privat, statul iesind din asociatie.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Istoria sistemului bancar din Romania

Cuprins

Capitolul I. Introducere..................................5

Capitolul II. Creditarea, activitatea de baza a bancilor comerciale............................11
2.1. Importanta economica a creditului ...................11
2.2. Creditul- concept, trasaturi si functii .......................13
2.3. Principii de creditare .........................19
2.4. Sursele de creditare...............................20
2.5. Etapele de parcurs pentru obtinerea creditului..............23
2.6. Metodologia de creditare..............................25
2.7. Clasificarea creditelor...............................29

Capitolul III. Creditele pe termen scurt, mediu si lung acordate agentilor economici..............................31
3.1. Tipuri de credite ..................................31
3.2. Evaluarea cererii de acordare a creditului...................46
3.3. Garantiile creditului...................................63

Capitolul IV. Analiza si evaluarea riscului de credit..................69
4.1 Rolul calitatii portofoliului de creditare bancara.................................73
4.2 Politica de creditare...........................74
4.3 Riscul individual de creditare.......................81
4.4 Gestiunea riscului de credit global.........................100

Bibliografia.............................................105

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Istoria sistemului bancar din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.