Istoria statului si dreptului romanesc

Trimisa la data: 2009-01-08
Materia: Drept
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_T
Lucrare de licenta despre Istoria statului si dreptului romanesc
Dupa o serie de reforme judecatoresti infaptuite, Iona Voda Caragea (1812--1818), domnitorul Tarii Romanesti, simtind lipsa unei legiuiri complete, care sa reglementeze raporturile dintre "raiele", cum se zicea pe atunci, a insarcinat pe Atanasie Hristopol si pe biv Vel CluceAZrul Nestor, ilustrul jurist, sa alcatuiasca o condica, inAZsarcinare data prin decretul din 2 octombrie 1816.Intr-o biografie a lui Hristopol, publicata la Atena in 1853, de catre prieAZtenul si admiratorul sau, Nicolaos Koritzas se preciza ca Voda Caragea a insarcinat pe Hristopol, priceput in ale legilor si bun cunoscator al tarii, sa alcatuiasca o legiuire potrivita pentru Tara Romaneasca si ca Hristopol, in timp de doi ani, ar fi alcatuit o opera desavarsita pentru epoca sa.

Fata de aceasta opunere, Domnul a insarcinat pe Hristopol sa indrepte opera sa stirbita, ceea ce a facut, dandu-i forma in care s-a publicat.Juristul grec Triandafilopulos a sustinut ca autorul Codului Caragea a fost Atanasie Hristopol, care deseori a fost denumit noul Anacreon. El adauga ca "juristii romani arata ca autor si pe un oarecare Nestor". Invatatul grec isi sprijina parerea pe aratarea biografului anonim al lui Hristopol, care, dupa el, pare a fi chiar acesta, si pe o rasplata pe care i-ar fi acordat-o Caragea pentru munca sa. Totusi recunoaste ca: "Hristopol, ce-i drept, n-a urmat dreptul, dar era stapan pe variate cunostinte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Istoria statului si dreptului romanesc

Lucrare de licenta despre Istoria statului si dreptului romanesc
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive.............4

Capitolul II. Analiza continutului Codului Caragea...........21

Capitolul III. Actele normative adoptate ulterior intrarii in vigoare a Codului Caragea...................55

Concluzii.........69

Bibliografie...................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Istoria statului si dreptului romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.