Istoricul comunitatii europene in cadrul crearii Uniunii Europene

Trimisa la data: 2010-09-11
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 91
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_Gi
Lucrare de licenta despre Istoricul Comunitatii Europene in cadrul crearii Uniunii Europene
Mai putin cunoscut, danezul Heerfordt a publicat in 1924 un eseu intitulat "Europa communis" care continea o critica acerba a Societatii Natiunilor a carei slabiciune indica deja ca aceasta interzice realmente recursul la razboi, dar si o analiza detaliata a ceea ce ar putea fi institutiile unei Europe Communis, viitorul stat federal european .Heerfordt a prevazut in proiectul sau o adunare interparlamentara, un director al sefilor de stat dispunand de un drept de veto si un minister federal responsabil in fata Adunarii, un regim special pentru Agricultura si o perioada de tranzitie inainte de realizarea unei uniuni vamale.

Mai rasunatoare a fost initiativa lui Aristide Briand, ministrul francez de externe in anii 1929-1930. In septembrie 1929, Briand a rostit in fata celei de-a zecea sesiuni a Adunarii Societatii Natiunilor un discurs care desi a avut un mare impact asupra opiniei publice europene, era totusi destul de echivoc: "Ideea europeana care a obsedat imaginatia filozofilor si poetilor a progresat in spirite. Cred ca intre popoarele care sunt grupate geografic asa cum sunt popoarele Europei trebuie sa existe un liant federal".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Istoricul comunitatii europene in cadrul crearii Uniunii Europene

Lucrare de licenta despre Istoricul Comunitatii Europene in cadrul crearii Uniunii Europene
Cuprins

Capitolul I Premisele crearii Uniunii Europene.........4

Capitolul II Istoricul Comunitatilor Europene..........14

Capitolul III Originalitatea Uniunii Europene..........48

Capitolul IV Perspectivele Uniunii Europene............58

Capitolul IV Concluzii.............85

Scurta sinteza...............88

Bibliografie..............89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Istoricul comunitatii europene in cadrul crearii Uniunii Europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.