Izvoarele dreptului comercial cu referire la personalitatea juridica a unei societati

Trimisa la data: 2010-04-26
Materia: Drept
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andra_S
Lucrare de licenta despre Izvoarele dreptului comercial cu referire la personalitatea juridica a unei societati
Codul comercial roman stabileste in art. 3 o serie de operatiuni savarsite de catre o persoana sunt fapte de comert. Art. 4 din codul comercial dispune ca in afara de aceste operatiuni calificate drept fapte de comert vor avea acelasi caracter si celelalte contracte si operatiuni ale unui comerciant cu 2 exceptii: aceste conditii comerciale privind art. 56 arata ca in masura in care intr-un raport juridic operatiunea savarsita are caracter comercial pentru una dintre parti, legea aplicabila respectivului raport juridic va fi legea comerciala.

Obiectul reglementarilor codului comercial din acest punct de vedere il constituie faptele de comert, in sens larg legea comerciala reglementand din acest punct de vedere atat raportul juridic rezultat din acte juridice cat si raportul juridic rezultat din fapte juridice. Adica sub incidenta legii comerciale intra atat contractele comerciale cat si faptele licite si faptele ilicite savarsite de comercianti in legatura cu activitatile lor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Izvoarele dreptului comercial cu referire la personalitatea juridica a unei societati

Lucrare de licenta despre Izvoarele dreptului comercial cu referire la personalitatea juridica a unei societati
Cuprins

1.Notiunea, obiectul de studiu al disciplinei, izvoarele dreptului comercial.............3

2.Fapte de comert...............6
2.1.Fapte de comert obiective............8
2.2.Fapte de comert subiective...........13
2.3.Fapte de comert unilaterale/mixte...........14

3.Fondul de comert.............17

4.Aporturile asociatiilor.............20

5.Clasificarea S.C............25

6.Personalitatea juridica a societatilor comerciale........31
6.1.Administrarea societatii............35
6.2.Societatile de persoane.............37

7.Regulile speciale privind formarea si executarea obligatiilor comerciale...............40

8.Particularitatile executarii obligatiilor comerciale..........43
9.Probele in materie comerciala........47
9.1Consecintele nerespectarii obligatiilor contractuale........58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Izvoarele dreptului comercial cu referire la personalitatea juridica a unei societati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.